TENERIFE INSIDER TIPS

Wat de doen als je koffer kwijt is? Beteuterde toeriste met lege trolley en lege bagageband op vliegveld.

wat te doen als je koffer kwijt is?

Je hebt met veel zorg je koffer ingepakt. Alles loopt gesmeerd bij het inchecken, de koffer blijkt gelukkig niet te zwaar  en er staat geen lange rij bij de controle. Ook het vliegtuig is op tijd. De vakantie begint goed!

Na de landing begeef je je vol vertrouwen naar de bagagecarrousel in de aankomsthal. Ook als de monitor het nummer van de volgende vlucht aangeeft, heb je nog hoop. Maar helaas: jouw koffer is in geen velden of wegen te bekennen. En nu? Wat te doen als je koffer kwijt is?

Allereerst: geen paniek. Leuk is het niet, maar helaas gebeurt zoiets af en toe. 

Vervolgens zoek je het bagagelabeltje dat het boordpersoneel bij het inchecken van de baggage heeft overhandigd. Meestal plakken ze het op je boardingkaart. In ieder geval is dit alvast een belangrijk punt: bij het inchecken het bagagelabel altijd goed bewaren, totdat je alle bagage hebt afgehaald bij aankomst.

Wat the doen als je koffer kwijt is? Copie van World Tracer with instructions
World Tracer

PIR-formulier & World Tracer

Met het bagagelabel ga je naar de servicebalie bij de inkomsthal.

Hier wordt een rapportje opgemaakt, een zogenaamd PIR-formulier (Property Irregularity Report). In dit formulier worden alle belangrijke gegevens genoteerd, zoals naam, telefoon, logeeradres en een beschrijving van je bagage. Iederere PIR heeft zijn eigen dossiernummer, waarmee je de status van de vertraagde bagage online kunt oproepen via de website van World Tracer.  

In de meeste gevallen is de bagage binnen 48 uur terecht. Deze wordt door de verantwoordelijke luchtvaartmaatschappij of handling agent naar de accomodatie gebracht.

Val op!

Afgezien van dat je koffer op de verkeerde vlucht wordt geladen, kan het ook gebeuren dat jouw geliefde koffer per ongeluk door iemand anders wordt meegenomen bij de aankomstband.

Veel koffers lijken op elkaar, dus zoiets komt vaker voor dan je denkt. Zorg dus dat je koffer opvalt. Een gekleurde band of unieke sticker op je bagage helpt al enorm om verwisseling te voorkomen.

Of wat dacht je van een kofferset bedrukt met je eigen logo of een persoonlijke foto? Bij de firma Yoursurprise kun je deze leuke gadgets bestellen en thuis laten bezorgen. Leuk ook om zoiets kado te doen!

 Bestel hier je gepersonaliseerde kofferset bij Yoursuprise!

Vergoeding bij vertraagde bagage

Zo lang de bagage nog niet terecht is, heb je het recht om noodzakelijke artikelen te kopen. Denk hierbij aan toiletartikelen, ondergoed en (zwem)kledij. Belangrijk is dat je de bonnetjes goed bewaart, want deze heb je nodig als je een claim indient bij de luchtvaartmaatschappij.

Neem je waardevolle dingen mee in je bagage? dan is het wellicht een goed idee hiervoor een extra verzekering af te sluiten. Op de pagina van Reisverzekering vind je hierover meer informatie.

Reisverzekering. Foto van hand met aardbol, op achtergrond koffers en vliegtuigen.
Reisverzering
Stressvrij op vakantie. Foto van een overvolle koffer.
Efficiënt op reis
nl_NL