Tenerife Insider Tips

Wat te doen in geval van nood ? foto van alle nood hulpdiensten

Wat de doen in geval van nood ?

Het is te hopen dat je deze pagina niet vaak nodig zult hebben. Maar wat moet je doen als je tijdens je vakantie op Tenerife plotseling een arts nodig hebt? Je enorme kiespijn krijgt? Of je portemonnee wordt gestolen? Kortom: wat te doen in geval van nood?

In de onderstaande links vind je hierover alle informatie die je nodig hebt. Ik heb met opzet voor sub-hoofdstukjes gekozen zodat je naar behoefte direct de juiste informatie kunt aanklikken. In geval van nood is het essentieel om zo snel mogelijk te handelen, en zo hoef je geen pagina’s door te spitten om de juiste info te vinden, zo dus mijn redenatie.

Goed, we beginnen eerst met het allerbelangrijste telefoonnummer in geval van nood:

112 emergency number

Alarmnummer 112

Dit is het overkoepelende nummer voor: 

  • Ambulance
  • Brandweer
  • Politie

Nadat een noodgeval is doorgegeven, worden de treffende instanties ingeschakeld om de noodsituatie op te lossen. Ook zal telefonische ondersteuning worden gegeven zolang er nog geen professionele hulp ter plaatse is.

Belangrijk om te weten:

  • Dit nummer is volledig gratis en 24/7 bereikbaar.
  • Ook als de telefoon vergrendeld is , is het mogelijk om het alarmnummer 112 te bellen ( zelfs zonder simkaart) zolang er GSM-dekking is. Verder kan het  nummer tevens vanaf een vaste lijn of telefooncabine gebeld worden. 
  • Het gespecialiseerde personeel spreekt naast Spaans tevens Engels en Duits
Reisverzekering

Reisverzekering

Lees hier alles over wat je moet weten over reis- en zorgverzekering op Tenerife

nl_NL