TENERIFE INSIDER TIPS

Vervoersopties in Tenerife. Foto van vliegtuig, bus, taxi en auto

Vervoersopties op Tenerife

Hoe kom ik naar Tenerife?

Voordat we ingaan op de verschillende Vervoersopties op Tenerife, moeten we natuurlijk eerst op het eiland zien te komen. Daar Tenerife zich midden in de Atlantische Oceaan bevindt, kun je hier alleen komen per vliegtuig of per boot. Voor de beste vluchtdeals, klik hier en check het handige vergelijksportaal van Booking.com

Hoe verplaats ik me op het eiland?

Je bent goed en wel aangekomen, maar nu is de vraag: hoe kom ik van de luchthaven naar mijn onderkomst? En hoe verplaats ik me uberhaupt op het eiland? Ondanks het steeds drukker wordende verkeer, zijn de vervoersopties op Tenerife prima geregeld. Hier een overzicht:

Vervoer op Tenerife. Foto van een Titsa busOpenbaar Vervoer

De TITSA maatschappij (het openbaar vervoer op Tenerife) heeft een goede verbinding naar de meeste dorpen, steden en bezienswaardigheden. Klik hier voor de link naar een apart hoofdstuk over Openbaar Vervoer, met gedetailleerde informatie en tips.

**********

Vervoersopties op Tenerife: Privé transfer van/naar luchthaven. Foto van autoPrivé transfer

 Een ontspannen manier om bijvoorbeeld snel van en naar de luchthaven te reizen. Bij aankomst staat de chauffeur op je te wachten in de aankomsthal en bij vertrek wordt een ophaalpunt afgesproken om je weer snel en veilig naar de luchthaven te brengen. De transferprijs ligt net iets boven die van een normale taxi, maar daarvoor hoef je dus niet in de (vaak lange) rij te staan bij de taxistandplaats op de luchthaven. Voor transfers vanaf de luchthaven Tenerife Zuid, klik hier. Voor transfers vanaf de luchthaven Tenerife Noord, klik hier.

**********

Vervoer op Tenerife: Huurauto bij de TeideHuurauto

Ontdek het eiland met een huurauto. Voordeel is natuurlijk dat je dan ook op plaatsen kunt komen die bijvoorbeeld met de bus niet bereikbaar zijn. Klik hier voor de link naar een apart hoofdstuk over autoverhuur, met belangrijke info over waar je op moet letten.

**********

Foto van TaxiTaxi

De taxi’s van Tenerife zijn snel, efficiënt en, naar Noord-Europese maatstaven, redelijk betaalbaar. Voordeel is ook, dat er wordt berekend per traject, en niet per persoon. Om een taxi te pakken te krijgen kun je die, New York style, met een stopgebaar van de arm laten stoppen als ze langsrijden. Verder zijn er her en der taxi standplaatsen waar je de eerste taxi in de rij dient te nemen. Als alternatief kun je ook de taxi-centrale bellen. Alle officiële taxi’s hebben een taximeter. Toch is het goed om bij het instappen te informeren naar de prijs van de rit.

**********

Uber autoUber

Naast taxi’s is er ook Uber beschikbaar op het eiland. Deze is alleen te verkrijgen in de daarvoor bestemde app (hier) en over het algemeen iets duurder dan een taxi. Voordeel is echter dat de prijs vooraf vaststaat en van je tegoed wordt afgeboekt, zodat je de chauffeur niks meer hoeft te betalen. Handig voor als je je portemonnee niet bij je hebt. 

Infrastructuur van het eiland

Om je Tenerife-avontuur optimaal te plannen, is het aan te raden om je te verdiepen in de infrastructuur van het eiland.

Met een omtrek van 342 km is Tenerife het grootste van de Canarische Eilanden. De TF1 (Autopista del Sur) doorkruist de zuidelijke kant van het eiland van Santa Cruz de Tenerife tot aan Santiago del Teide, terwijl de TF5 (Autopista del Norte), gelegen in het noorden, El Tanque met Santa Cruz de Tenerife verbindt.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de bouw van de langste tunnel van de Canarische Eilanden, de Túnel de Erjos. Deze 5,1 km lange tunnel zal Santiago del Teide met El Tanque verbinden, waardoor de snelwegring rondom het eiland compleet zal zijn. Naar verwachting zal het project in het eerste semester van 2025 worden afgerond.

nl_NL