Tenerife Insider Tips

VERVOER OP TENERIFE

Efficiënt het eiland verkennen

Om het beste uit je Tenerife reis te halen, is het belangrijk om je wat te verdiepen in de infrastructuur en het vervoer op Tenerife

Het wegennet

Met een  omtrek van 342 km is Tenerife het grootste van de Canarische Eilanden. Het eiland heeft een prima infrastructuur met een goed wegennet. De TF1, ook wel Autopista del Sur genoemd, is een snelweg met een  lengte van 103 km, die vanaf de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, in het noordoosten van het eiland, helemaal doorloopt tot aan het noordwestelijk gelegen Santiago del Teide.

De TF5, of in de volksmond meer bekend als Autopista del Norte,  verbindt het noorden van het eiland, vanaf El Tanque tot aan Santa Cruz de Tenerife.

Momenteel wordt ijverig gewerkt aan de bouw van de langste tunnel van de Canarische Eilanden, de Túnel de Erjos. Deze zal 5,1 km lang zijn en Santiago del Teide met El Tanque verbinden.

Het project had eigenlijk zomer 2022 af moeten zijn, maar die deadline is inmiddels overschreden. In oktober 2022 was 60% van de tunnel klaar, verwacht wordt dat de klus ergens in 2023 geklaard zal zijn. Het traject Santiago del Teide – El Tanque zal dankzij deze tunnel slechts 10 minuten duren, in tegenstelling tot huidige (steile maar erg mooie)  route, via de TF-82, die ruim 20 minuten duurt.

De verkeersregels in Tenerife

De verkeersregels in Tenerife verschillen eigenlijk niet of nauwelijks van de verkeersregels in de rest van Europa. Toch is het misschien handig je van tevoren nog even in te lezen, zeker als je van plan bent een auto te huren. Hoe zit het met de snelheden op de weg, wat betekent “Vado Permanente” en wat moet je doen als je je auto verkeerd hebt geparkeerd en hij is weggesleept? Dat lees je allemaal in deze link

Van A naar B: verkeersborden met op achtergrond de kliffen van Los Gigantes

Hoe kom ik van A naar B op Tenerife?

Het vervoer op Tenerife is eigenlijk prima geregeld. Er zijn legio mogelijkheden om je te verplaatsen op het eiland, waaronder:

  • privé transfer van/naar de luchthaven
  • openbaar vervoer (bus en tram)
  • (huur)auto
  • taxi

Klik op de sub-pagina’s onderaan deze pagina voor uitgebreide informatie.

Privé transfer van/naar de luchthaven

Verwen jezelf met een privé transfer! Een ontspannen manier om snel van/naar de luchthaven te reizen. Bij aankomst staat de chauffeur op je te wachten in de aankomsthal en bij vertrek wordt een ophaalpunt afgesproken om je weer snel en veilig naar de luchthaven te brengen. De transferprijs ligt net iets boven die van een normale taxi, maar daarvoor hoef je dus niet in de rij te staan bij de – vaak erg drukke – taxistandplaats. Klik op de foto in dit kader voor een link naar de boekingspagina van GetYourGuide met uitstekende deals voor privé transfers.

Openbaar Vervoer

De TITSA bus/tram maatschappij (het openbaar vervoer op Tenerife) heeft een goede verbinding naar de meeste dorpen, steden en bezienswaardigheden. Klik op de foto in dit kader voor  gedetailleerde informatie en tips voor het gebruik van het openbaar vervoer.

Huurauto

Ontdek het het eiland op je gemakje met een huurauto. Voordeel is natuurlijk dat je dan ook op plaatsen kunt komen die met de bus niet bereikbaar zijn. Klik op de foto voor gedetailleerde informatie en tips om het eiland met de auto te verkennen.

Taxi

De taxi’s van Tenerife zijn snel, efficiënt maar kunnen nogal prijzig zijn. Voordeel is echter, dat er wordt berekend per traject, en niet per persoon. Klik hier (*)voor inside info over vervoer per taxi.

(*) Deze pagina is nog in aanmaak

nl_NL