Tenerife Insider Tips

Vervoer: Wegwijzerborden met op achtergrond de kliffen van Los Gigantes

VERVOER OP TENERIFE

Hoe is het vervoer op Tenerife geregeld?

Het vervoer op Tenerife is eigenlijk prima geregeld. Er zijn legio mogelijkheden om van A naar B te komen op het eiland, waaronder:

  • openbaar vervoer
  • (huur)auto
  • taxi
  • woonmobiel
  • boot
  • motor
  • fiets
  • te voet

Klik op de sub-pagina’s onderaan deze pagina voor uitgebreide informatie.

Het wegennet

Met een  omtrek van 342 km is Tenerife het grootste van de Canarische Eilanden. Het eiland heeft een prima infrastructuur met een goed wegennet. De TF1, ook wel Autopista del Sur genoemd, is een snelweg met een  lengte van 103 km, die vanaf de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, in het noordoosten van het eiland, helemaal doorloopt tot aan het noordwestelijk gelegen Santiago del Teide.

De TF5, of in de volksmond meer bekend als Autopista del Norte,  verbindt het noorden van het eiland, vanaf El Tanque tot aan Santa Cruz de Tenerife.

Inmiddels is ook begonnen aan de bouw van de langste tunnel van de Canarische Eilanden, met 5,1 km, die het dorp Santiago del Teide met El Tanque zal verbinden. Hiermee zal de cirkel van de snelweg  rondom het eiland dan volledig zijn. Dit project zou zomer 2022 af moeten zijn.

Tot die tijd moet, vanaf Santiago del Teide tot aan El Tanque, nog over de TF-85 gereden worden, een ietwat steile weg over de bergkam van Puerto de Erjos. Overigens is dit één van mijn favoriete routes. Bij helder weer heb je een prachtig zicht op de Teide en de vallei van Santiago del Teide.

Verkeersregels in Tenerife

De verkeersregels in Tenerife

Natuurlijk hoort bij elk vervoersmiddel ook verkeersregels. Die verschillen eigenlijk niet of nauwelijks van de verkeersregels in de rest van Europa. Toch is het misschien handig je van tevoren nog even in te lezen, zeker als je van plan bent een auto te huren. Hoe zit het met de snelheden op de weg, wat betekent “Vado Permanente” en wat moet je doen als je je auto verkeerd hebt geparkeerd en hij is weggesleept? Dat lees je allemaal in deze link

Openbaar vervoer: Titsa bus bij bushalte

Openbaar Vervoer

De TITSA bus maatschappij (het openbaar vervoer op Tenerife) heeft een goede verbinding naar de meeste dorpen, steden en bezienswaardigheden. Klik op de foto in dit kader voor  gedetailleerde informatie en tips voor het gebruik van het openbaar vervoer.

Huurauto bij de Teide

Huurauto

Ontdek het het eiland op je gemakje met een huurauto. Voordeel is natuurlijk dat je dan ook op plaatsen kunt komen die met de bus niet bereikbaar zijn. Klik op de foto voor gedetailleerde informatie en tips om het eiland met de auto te verkennen.

Taxi: foto van taxi bord

Taxi

De taxi’s van Tenerife zijn snel, efficiënt maar kunnen nogal prijzig zijn. Voordeel is echter, dat er wordt berekend per traject, en niet per persoon. Klik hier (*)voor inside info over vervoer per taxi.

Mobielhome, geparkeerd naast het strand

Woonmobiel

Het eiland ontdekken in een woonmobiel. Tips en tricks voor een coole road trip over het eiland vind je hier (*).

(*) Deze pagina’s zijn nog in aanmaak

nl_NLNederlands