TENERIFE INSIDER TIPS

Logo Masajes Hamsa

INTERVIEW MET ELISABETH

---MASAJES HAMSA---

Logo Masajes Hamsa

Eerste interview

Op een prachtige maandagochtend ben ik op weg naar mijn allereerste interview voor het hoofdstuk Succesvolle Expats. Hierin laat ik inspirerende personen aan het woord die Tenerife als hun nieuwe thuis beschouwen. Expats die een bedrijf of dienst hebben opgezet die niet alleen succesvol is, maar ook een verrijking is voor het eiland, zijn bewoners en bezoekers.

Elisabeth, massagetherapeute en oprichtster van Masajes Hamsa, past volledig in dit profiel, en daarom heb ik haar gevraagd om de lezers wat meer te vertellen over haar bedrijfje.

Langzaam aan…

En zo rij ik op mijn gemakje naar het massagecentrum, gelegen op een idyllische plek aan de rand van het surfersdorpje El Médano. Masajes Hamsa is bereikbaar vanaf de autosnelweg TF-1 (komende vanuit de richting van Los Cristianos) en ook vanaf het dorp El Médano zelf. Ik kies voor de schilderachtige zandweg vanaf het dorp. Dat betekent even terugschakelen, en langzaam aan. Een mooie metafoor voor het leven en een filosofie die goed bij Masajes Hamsa past.

La Cabaña. Foto van het interieur van de massageplek.

Even helemaal ‘Zen’

Veel mensen beschouwen hun welverdiende vakantie als hét moment voor een ontspannen massage. Natuurlijk, een prima idee. Maar vooral in de toeristenzones kom je vaak uit bij commerciële pop-up salons met standaardmassages.

Wat Elisabeth aanbiedt valt zeker niet in de categorie standaard. Dat is alleen al te zien aan de unieke locatie van haar massagecentrum: verscholen tussen lokale vegetatie en een bananenplantage bevindt zich de serene cabaña van het massagecentrum. Deze is stijlvol ingericht en, zonder zweverig over te komen, lijkt het wel alsof ik door het betreden van de ruimte al helemaal ‘zen’ word. Als je van rust en stilte houdt, ben je hier op de juiste plek.

Kennismaking

Nadat Elisabeth me heeft rondgeleid, nemen we plaats in de schaduw van de gezellige zithoek naast de cabaña, genietend van een heerlijk kopje thee. Het interview kan beginnen!

Elisabeth. Foto van Elisabeth in haar massagesalon.

Elisabeth, wil je jezelf even voorstellen aan de lezers?

Zeker! Ik ben Elisabeth, oorspronkelijk uit België. Sinds 1996 noem ik het prachtige Tenerife mijn thuis. Mijn reis begon met een open ticket en de eenvoudige intentie om een vakantiebaantje te vinden. Het lot speelde mee toen het hotel waar ik verbleef me een positie als animatrice aanbood.

Op dat moment sprak ik overigens nog geen woord Spaans, maar dat bleek geen probleem, aangezien de meeste hotelgasten uit Noord-Europa kwamen. Gedurende de jaren heb ik de taal zelf geleerd, voornamelijk door veel te lezen, Spaanse muziek te beluisteren (met een woordenboek bij de hand om de liedjes te vertalen) en door de geweldige Spaanse vrienden die ik gaandeweg heb gemaakt.

Van animatrice tot masseuse…hoe kwam dat?

(lacht) Tja, dat was zeker geen rechtlijnige overgang. Animatrice was meer een vakantiebaan. Na die tijd heb ik verschillende andere functies gehad, waaronder receptioniste en administratief medewerkster.

Ondertussen vulde ik mijn vrije tijd met cursussen. Verder dan een aantal workshops en opleidingen over massage technieken zoals o.a. relaxmassage en voetreflexologie. Maar eerlijk gezegd deed ik daar destijds niet zo veel mee, in ieder geval niet op een niveau waarop ik er mijn beroep van wilde maken.

Tot op een dag, toen ik een programma over Californische Massage zag. Dat was het meteen voor mij: precies wat ik wilde!

Een maand later leerde ik de beginselen op een initiatie cursus in Lanzarote en besloot daarna meteen de volledige opleiding in Barcelona te doen.

Hamsa handje

En er meteen je beroep van gemaakt?

Een goede vriend besloot in die periode een massagecentrum op te richten en bood mij aan om de ruimte te delen. Het voelde echt als een roeping, dus schreef ik me in als autónoma (ZZP’er/zelfstandige) om aan de slag te gaan als autonome masseuse.

Uiteindelijk ben ik mijn eigen weg ingeslagen en heb ik mijn eigen centrum opgericht: Masajes Hamsa.

Wat betekent Californische Massage voor jou als professioneel? Wat is bijvoorbeeld het verschil met een meer traditionele massage?

Bij mijn andere massages, zoals voetreflexologie, draait het vooral om pure vakkennis, een vastgelegde techniek met weinig ruimte voor creativiteit.

Californische Massage is anders; het focust op ontspanning op lichamelijk en geestelijk niveau. Hierdoor ervaart de persoon op de behandeltafel een liefdevolle massage, waarbij mijn aandacht volledig in het hier en nu is. Het is essentieel dat ik me zelf goed voel om die positieve energie over te brengen.

Nu ik mijn eigen weg ga en mijn eigen tijd en ruimte beheer, voelt het alsof ik echt bij mezelf ben aangekomen. Die energie geef ik door aan degenen die mijn massage ontvangen.

Masajes Hamsa. Interview met Elisabeth. Foto van Elisabeth tijdens Californische Massage.

Dat klinkt een spannend, maar wat houdt de massage dan precies in?

Californische massage, ook bekend als Esalen-massage, staat bekend als de ‘Kunst van de bewuste aanraking’. Lange, langzame, vloeiende bewegingen worden voornamelijk uitgevoerd met de handen en onderarmen, gebruikmakend van natuurlijke olie. De druk wordt intenser naarmate de sessie vordert, en gaat iets dieper in de meest gespannen zones, maar het is geen harde massage.

Deze techniek ontstond in de jaren 60 in Californië maar is op een of andere manier nooit echt bekend geworden in Tenerife. Ik neem voldoende tijd voor de klanten, zodat we voor de sessie kort kunnen praten en ze nadien rustig uit hun ‘cocon’ kunnen komen. Het draait erom dat mensen deze ervaring beleven als een moment van totale ontspanning.

Waar kunnen mensen terecht om een massage bij jou te boeken?

Alle informatie is beschikbaar op mijn Facebook-pagina. Om een afspraak vast te leggen, kun je me bellen of een bericht sturen via WhatsApp op het telefoonnummer:

(0034) 626 186 345

Lees ook gerust de recenties op mijn Google Business-profiel!

Google Business Profile - Masajes Hamsa. Logo Google Business en logo Masajes Hamsa.
Klik hier

Heel erg bedankt voor het fijne gesprek. Tot slot, heb je nog tips voor mensen die zich ook op Tenerife willen vestigen?

Probeer zo goed mogelijk voorbereid te zijn als je van plan bent je hier te vestigen. De tijden zijn veranderd; vroeger was het misschien wat gemakkelijker om hier aan een baan te komen. Het aanbieden van een leuk of uniek concept is een optie. En het is absoluut een must om een paar woordjes Spaans te leren.

nl_NL