TENERIFE INSIDER TIPS

BLOEMEN EN PLANTEN OP TENERIFE

Microklimaat

 Tenerife heeft een vrij stabiel subtropisch klimaat, zonder groot verschil tussen de seizoenen. Hierdoor wordt Tenerife ook vaak ‘Eiland van de Eeuwige Lente’ genoemd. Hoe aantrekkelijk deze bijnaam ook mag klinken, de aanwezigheid van verschillende microklimaten op het eiland kan niksvermoedende toeristen soms onaangenaam verrassen.
 

Maar wat is een microklimaat eigenlijk?  Simpel gezegd, betreft het een specifiek gebied met andere klimatologische omstandigheden dan de rest van de omliggende gebieden. Denk bijvoorbeeld aan een pak sneeuw in het Nationale Park El Teide (vooral in de winter dus ook warme kleding inpakken), terwijl je aan de kust, op slechts 40 kilometer rijden, lekker in de zon kunt bakken op het strand.

Fleurs et plantes à Tenerife

De natuur op Tenerife heeft zich perfect aangepast aan de microklimaten, waardoor je als natuurliefhebber echt je ogen uitkijkt bij de enorme variëteit van bloemen en planten.

Het is natuurlijk onmogelijk de gehele flora van het eiland te behandelen in deze site, maar ik heb de meest bijzondere hier voor jullie op een rijtje gezet.

Bloemen en planten op Tenerife. Tabaiba Dulce zaadje

Tabaiba

Een veelvoorkomend struikgewas langs de kustlijn van de Canarische Eilanden. Lees in deze link meer over deze interessante plant.

fr_FR