TENERIFE INSIDER TIPS

Zonsverduistering op Tenerife

Zonsverduistering op Tenerife

Maandag 8 april 2024, kort voor zonsondergang, zal een gedeeltelijke zonsverduistering te zien zijn vanaf Tenerife.  Deze begint om 20.17 uur lokale tijd en zal zijn hoogtepunt bereiken om 21.02 uur. Helaas is er tegen die tijd al niks meer te zien, daar de zonsondergang om 20.27 uur plaatsvindt. Verwacht er dus niet te veel van, het zal er eerder uitzien als een klein hapje uit de zon. Desalniettemin de moeite om het, waar mogelijk, te bekijken als je op het eiland bent. Overigens is het natuurfenomeen ook te zien vanaf El Hierro, La Palma, La Gomera en Gran Canaria.

Voorzorgsmaatregelen 

Het mag gekend zijn dat het direct in de zon kijken zonder oogbescherming erg schadelijk is voor de ogen. Kijk nooit direct in de zon. Eclipsbrillen zijn helaas niet zo gemakkelijk verkrijgbaar, maar daar de verduistering vlak voor zonsondergang plaatsvindt zal de zon op het moment van de verduistering niet meer al te fel zijn. Hierdoor zou het in mogelijk moeten zijn om het geheel te filmen of te fotograferen.

Hier mijn reportage van de afgelopen gedeeltelijke zonsverduistering van 14 oktober 2023, om alvast in de stemming te komen:

Facebookchallenge 

Heb je zelf straks mooie foto’s gemaakt van de zonsverduistering, post ze dan op de Facebooksite van Tenerife Insider Tips

Blijf op de hoogte! 

Ondertussen heb je misschien ook gehoord of gelezen over de aankomende grote protestactie die op 20 april 2024 in Santa Cruz de Tenerife en op verschillende andere eilanden zal plaatsvinden onder het motto ‘Canarias tiene un límite’ (de Canarische Eilanden hebben een limiet). Dit thema heeft inmiddels de internationale pers bereikt en gooit – mijns inziens – nog meer olie op het vuur, zonder dat er wordt uitgelegd waarom de lokale bevolking nou eigenlijk precies boos is.

Ik ga hier wat dieper op in bij mijn volgende blog.

Vergeet niet je aan te melden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle spannende ontwikkelingen!

¡Hasta Pronto!  

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

fr_FR