TENERIFE INSIDER TIPS

Stressvrij op vakantie. Foto van een overvolle koffer.

Stressvrij op vakantie

Als gevolg van personeelstekort was het vorig jaar flink wat chaos op de luchthavens in Noord Europa. Urenlange rijen bij inchecken en beveiligings-controle ontnamen spontaan de lust tot reizen.  Gelukkig lijkt het erop dat we dit jaar redelijk stressvrij op vakantie kunnen. Hoewel?

Vakantiestress

Reizen kan soms dikke stress zijn. Vooral in het hoogseizoen. Met het hele gezin op tijd op het vliegveld zijn. Om half vier ´s morgens met de Schipholtrein, iedereen chagerijnig  door slaapgebrek en dan nog 4 – veel te zware – koffers, uitpuilende handbagage en naar schoolreis ruikende broodjes kaas  voor onderweg. En heb je het gasfornuis wel uitgedraaid?

Tja, er is niks aan te doen, het hoort er nou eenmaal bij.

Bagage

Komen we nog even terug op die koffers. Je bent blij dat je ze hebt dichtgekregen. Helaas:  je hebt  het gewicht van de koffer slecht  ingeschat en dit leidt tot een discussie met het personeel aan de incheckbalie. Bijbetalen, of de koffer nog eens openmaken en de  familiefles shampoo en vijf potten pindakaas weggooien?

Koffer kwijt!

OK, alles is verder goed verlopen. Koffers ingecheck, vlucht op tijd en geen turbulentie tijdens de vlucht. Als je de top van de geliefde Teide in de verte boven de wolken uit ziet steken doe je een schiedgebedje. Nog maar 15 minuten voor landen en dan kan de vakantie beginnen!

Na het applaus bij de landing snel de koffer afhalen bij de band. Maar: nadat alle medepassagiers inmiddels al lang weg zijn en de volgende vlucht op de monitor wordt aangekondigd…verschijnt koffer nummer 4 Nog Altijd Niet Op De Band. Wat je moet doen als je koffer kwijt is, kun je lezen in het hoofdstuk van Koffer Kwijt!

Insider Tip

Natuurlijk is bovenvermelde situatie een beetje overdreven. Negen van de tien keer gaat alles prima en kom je zonder incidenten op de plaats van bestemming aan. Toch zijn er best wat dingen die je, vooral qua bagae, zelf kunt doen om jezelf wat stress te besparen.

Travel light

Neem in plaats van die immens grote koffer liever één rolkofferje per persoon mee (gemiddelde afmeting: 55 x 40 x 25 cm). Als handbagage dus. Dat vergt misschien even omdenken, maar bedenk dat je bijvoorbeeld niks hoeft in te checken bij vertrek, en niet op je koffer hoeft te wachten bij aankomst. Verder nog wat tips over wat je het beste meeneemt in zo’n koffertje:

Kleding

  •  Je hebt echt veel minder kleding nodig dan je denkt. : Zwemkleding, korte broek, 2 of 3 T-shirtjes, en wandeloutfit en misschien een leuke sarong. Deze kan ook als strandlaken dienen. Voor 10,- euro kun je vaak een prachtige doek kopen bij de Lookie-Lookie mannen op de boulevard.  
  • Verder heb je eigenlijk maar 3 paar schoenen nodig: teenslippers voor het strand, nette schoenen voor als je uit/eten gaat en wandelschoenen. Het paar schoenen dat het meeste plek in beslag neemt trek je, logischerwijze, aan bij de heen- en terugvlucht. Rol al je kleding op bij het inpakken. Hierdoor heb je veel meer ruimte, en je kleding blijft redelijk kreukvrij.
  • Koop ter plaatse een handwasmiddelen was je kleding tussendoor desnoods met de hand. Op het balkon van je hotel is dit in no-time droog. De wat betere hotels bieden, tegen betaling, vaak ook een wasservice.
  • Tenerife heeft een zeer relaxte attitude en, geloof me, er zijn weinig mensen die letten op je outfit. Denk eraan dat je ofwel in een vakantiehuisje zit waar toch niemand ziet wat je aanhebt, ofwel in een hotel logeert waar het publiek bijna dagelijks wisselt.

Vloeibare items:

  • Nog altijd geldt de regel dat vloeistoffen en gels in een verpakking van maximaal 100 ml is toegelaten, in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje, met maximaal 1 liter per persoon. Koop daarom zonnecreme, tandpasta en dingen zoals haarschuim gewoon ter plaatse! Zo hoef je niet te priegelen met reisflesjes. Vaak vaak zijn dit soort producten ook nog eens een stuk goedkoper op Tenerife.

Een hele fijn en stressvrije vakantie gewenst en…¡Hasta Pronto!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

fr_FR