TENERIFE INSIDER TIPS

woman, shopping bags, pose-4495395.jpg

Shoppen op Tenerife

Tax-free inkopen

Tenerife, het eiland van eeuwige lente, biedt niet alleen prachtige stranden en natuurlijke schoonheid, maar ook uitstekende mogelijkheden voor belastingvrij winkelen. Door de speciale belastingstatus van de Canarische Eilanden kunnen bezoekers hier voordelig inkopen doen op verschillende artikelen, waaronder drank, tabak, parfum en elektronica.

Maximale hoeveelheid

Als je vanuit de Canarische Eilanden naar een EU-land (*) reist, mag je goederen mee terugnemen zonder B.T.W. te betalen, op voorwaarde dat je ze niet doorverkoopt (dus alleen voor eigen gebruik of als geschenk). Hieronder staan de maximale hoeveelheden die je in acht moet nemen:

Drank

 • 4 liter gewone wijn en
 • 16 liter bier

Daarnaast mag je het volgende meebrengen:

 • 1 liter sterke drank van meer dan 22 % vol (zoals wodka of gin) of
 • 2 liter distillatiewijn (bijvoorbeeld sherry of port) of mousserende wijn

Elk van de onder deze categorie genoemde hoeveelheden is de totale toegestane hoeveelheid die je naar eigen voorkeur kunt verdelen.

Tabak

 • 200 sigaretten of
 • 100 cigarillo’s of
 • 50 sigaren of
 • 250 g tabak

Je mag deze tabaksproducten combineren, zolang de totale maximumhoeveelheid maar niet wordt overschreden. 

Parfum en Electronica

Als je per vliegtuig of boot reist (de enige mogelijkheid van en naar de Canarische Eilanden te reizen) mag je parfum en electronica meebrengen met een maximumwaarde van € 430,- per persoon.

(*) voor reizigers die vanuit de Canarische Eilanden naar het Verenigd Koninkrijk reizen, gelieve de Engelse vertaling te raadplegen.

Pas op voor namaak!

Zoals wellicht bekend, is het strafbaar namaakgoederen in te voeren. Denk hierbij aan populaire voetbalshirtjes, “luxe”-horloges, “merk”-zonnebrillen, fotocamera´s, of andere elektronische hebbedingetjes.

Je riskeert niet alleen een boete, maar het kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid daar deze fake producten vaak met qualitatief inferieure materiaal is gefabriceerd.

Waar ik nog even bijzondere nadruk op wil leggen, is het kopen van elektronica. Ga alleen naar een officiële dealer (Worten, Mediamarkt, El Corte Inglés etc.). De aankoop van bijvoorbeeld een camera is best een belangrijke beslissing. Je wilt tenslotte dat je kostbare foto´s en vakantieherinneringen nog lang mee gaan. Zorg dus dat je een idee hebt van wat je wilt kopen, en kijk het beste eerst op internet voor een prijs-indicatie. Een handige regel: winkels waar er geen prijskaartje hangt aan dit soort producten (of waar wordt ‘onderhandeld’ over de prijs) kun je beter overslaan.

Souvenirs

Wat breng je mee voor familie, vrienden of misschien de buurvrouw die de plantjes heeft verzorgd tijdens je vakantie? Er zijn natuurlijk talloze winkeltjes met allerhande prularia, en dan kun je op de toeristenmarkten natuurlijk ook het een en ander aan zinloze rotzooi kopen. Zonde van je geld en meestal belandt zoiets dan in een stoffige la bij de blijde ontvanger.

Daarom wat leuke, en betaalbare, insider tips, waar je gegarandeerd iemand blij mee maakt:

 • Almogrote. Deze specialiteit uit La Gomera is een soort pittige kaaspasta op basis van kaas en mojo picón. Heerlijk op een toastje als borrelhapje.
 • Mojo sausjes. Probeer de rode variant op basis van paprika voor een pittige smaak en de groene variant op basis van groene peper, peterselie of koriander voor een mildere smaak.
 • Typische geitenkaas. Maar er zijn ook mengelingen met schapen- en/of koeienkaas.
 • Wijn. Ontdek de meer dan 70 bodegas (wijngaarden) op Tenerife en kies een bekroonde wijn als souvenir.
 • Honing. Probeer de verschillende monoflorale honingsoorten of ga voor de unieke Miel de Palma, verkregen uit het sap van de palmboom.
Souvenirs. Almogrotte, Mojo Rojo en Mojo Verde

Deze bovengenoemde souvenirs kun je gewoon bij de supermarkt kopen, dus geen gedoe met markten of winkeltjes afstruinen. Lekker makkelijk en zo heb je echt een origineel kado, dat bovendien vrij makkelijk te vervoeren is.

Winkelcentra

Over het eiland verspreid vind je een paar grote overdekte winkelcentra, zoals C.C. Meridiano in de hoofdstad Santa Cruz, C.C. Alcampo in La Laguna en C.C. Martianez in Puerto de la Cruz.

Verder dan natuurlijk nog de beroemde Golden Mile in Playa de las Americas, een glamoureuze winkelstraat die bestaat uit verschillende winkelcentra (C.C. Parque Santiago 1 t/m 5, en het iets verderop gelegen C.C. Parque Santiago 6).

Absolute publiekstrekker is ook de C.C. Siam Mall. Niet alleen vind je hier leuke winkels en kleine restaurantjes, maar het ontwerp van dit winkelcentrum is grotendeels in Thaise stijl. Een prachtig centrum voor een middagje shoppen en rondkijken.

Er zijn gratis bussen beschikbaar om naar/van C.C. Siam Mall te komen, klik hier voor een link met de bushaltes en bustijden naar dit winkelcentrum. Als je liever met het openbaar vervoer reist kun je hier wat informatie vinden.

Uitverkoop

Tot slot nog wat leuke tips betreffende de Rebajas op de Canarische Eilanden. Officieel zijn dat er twee. De winter uitverkoop begint meestal de dag na Reyes, dus op 7 januari, en eindigt rond 6 maart. De zomer uitverkoop loopt over het algemeen van 1 juli tot en met 31 augustus. Dus als je je vakantie rond die period plant, is het aan te raden extra kofferruimte te voorzien.

Tot zover Shoppen op Tenerife. Blijf gezond en ¡Hasta Pronto!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

fr_FR