TENERIFE INSIDER TIPS

Regen in Tenerife, wat nu? Foto van ondergaande zon op zee, met een regenfront aan de horizon

Regen in Tenerife, wat nu?

Regen

Regen in Tenerife, wat nu? Het komt niet vaak voor, alleszins niet in het zuiden van het eiland, maar als het al eens regent, gaat dat meestal gepaard met redelijk wat chaos. De infrastructuur is er gewoon niet op ingesteld. Sommige wegen worden onbegaanbaar, het rioolsysteem kan het overtollige water vaak niet meer aan en op de luchthaven kan het leiden tot flinke vertraging of zelf annulering van vluchten.

Ook voor mensen die juist tijdens zo´n wolkenbreuk  op vakantie zijn op Tenerife is het natuurlijk niet leuk. Maar geen paniek, want de kans dat zo’n regenperiode lang duurt is erg klein.  

Weersverwachting en lokale ‘alertas’

Er bestaan tientallen websites en weerapps met ongeveer evenzoveel uiteenlopende weersvoorspellingen.  Om een enigzins betrouwbare weersvoorspelling te krijgen, raad ik aan de website van het Spaanse Meteorologische Instituut, het  AEMET (Agencia Estatal de Meteorología) te raadplegen. In geval van mogelijk noodweer (zoals sterke regen, storm, zware kalima of hoge golven) publiceert de overheid preventieve waarschuwingen (alertas), die op de de website van de Gobierno de Canarias kunnen worden nagekeken. (meestal worden die alertas ook via Social Media gepost)

Weerbestendige uitstapjes

Zoals gezegd,  is het eiland niet echt ingesteld op slecht weer. Gelukkig  zijn er nog plenty dingen die je wèl kunt kunt doen om je tijdens de vakantie te amuseren als het weer wat minder is.

1. Spa/Wellness centrum

  • Niets zo verkwikkend als een paar uurtjes relaxen in een wellness centrum. Veel van de wat chiquere hotels op het eiland hebben hun eigen wellness centrum, dus mocht je in zo´n hotel logeren, vraag dan even aan de receptie wat de mogelijkheden zijn. Verder zijn er op het eiland verschillende Wellness centra waar je een circuit kunt boeken. Wist je trouwens dat een van de grootste urbane spa’s van Europa zich in Tenerife bevindt?
Aqua Club Termal. Foto van de wellness club
Aqua Club Termal – Costa Adeje (GetYourGuide)
  • Aqua Club Termal in Costa Adeje is een gigantisch Wellness Centrum (1000 m2) met een prachtig circuit. Makkelijk bereikbaar, en je hebt eigenlijk niet meer nodig dan een handdoek en badkleding.  Klik hier voor een link naar de pagina van de website van GetYourGuide om je entreeticket te boeken.

2. Winkelen

Tenerife biedt niet alleen een paradijselijk landschap maar ook een onweerstaanbaar winkelparadijs. Of je nu op zoek bent naar trendy mode, lokale ambachten, of belastingvrije schatten, Tenerife verwelkomt shopliefhebbers met open armen. Ontdek charmante boetiekjes, levendige markten, en indrukwekkende winkelcentra die de diversiteit van het eiland weerspiegelen. Voor een uitvoerig verslag over waar je kunt inkopen, en waar je op moet letten met shoppen, heb ik speciaal daarvoor een extra blog gepost: https://www.tenerifeinsidertips.com/blog/shoppen-op-tenerife/

3. Bioscoop

  • Het eiland telt een tiental bioscopen. Ideaal voor als het eens regent. Hou er rekening mee dat veel van de films in het Spaans zijn nagesynchroniseerd (wat natuurlijk misschien leuk aansluit bij je cursus Spaans?)
  • Maar geen zorgen, want vooral in de toeristische zones worden de nieuwste films ook vaak in V.O.S.E. vertoond (orginele versie, meestal Engels, met Spaanse ondertiteling.
  • In de bioscoop van C.C. X-Sur (in de volksmond gekend als het winkelcentrum Gran Sur, gelegen in Costa Adeje) worden ook dagelijk films gedraaid in het Engels, zonder enige ondertiteling.
  • Klik hier voor de link naar het filmprogramma van X-Sur. Overigens bevindt zich in dit winkelcentrum ook een tal van leuke streetfood restaurantjes.

Nog even dit

Mocht je tussen de buien door toch graag een stukje wandelen, hou er dan rekening mee dat het op sommige plaatsen glad kan zijn. Met dit weer kun je beter geen teenslippers o.i.d. dragen want je glijdt zo weg op de natte stenen.

Tot zover weer wat Insider Tips.

Blijf gezond en…

Hasta Pronto!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

fr_FR