TENERIFE INSIDER TIPS

Overwinteren met huisdier op Tenerife. Foto van oude dame met excentrieke zonnebril en klein schoothondje, beiden op een ligbed op het strand, op de achtergrond de Teide

Overwinteren met huisdier op Tenerife

Overweeg je misschien op Tenerife te overwinteren maar weet je niet wat te doen met je geliefde huisdier? Als je een fijn logeeradres hebt waar je je huisdier kunt achterlaten is de drempel misschien wat lager om eens 2 à 3 maanden het gure winterweer te ontvluchten. Maar wil je wel zo lang gescheiden zijn van je beste maatje? Daarom hier een blog over de mogelijkheid een huisdier mee te brengen naar Tenerife. 

In een vliegtuig met huisdier 

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen bedraagt het maximale gewicht van een huisdier, inclusief reistas, 8 kg. Maar dan mag Fifi gewoon gezellig mee in de cabine. Grotere dieren moeten in het bagageruim reizen..

Een handig overzicht met beschikbare luchtvaartmaatschappijen, inclusief prijs oriëntatie, vind je in deze link van Skyscanner.

Vervoer met huisdier op het eiland

Hoe kom je van het vliegveld naar je accommodatie? Je kunt natuurlijk een auto huren of een (dure) taxi nemen maar er bestaat sinds juni dit jaar een alternatief: de bus! 

Voor meer gedetailleerde informatie, kun je mijn pagina over Openbaar Vervoer raadplegen. In een notendop:

  • Huisdieren die minder dan 10 kg wegen mogen mee in een reistas 
  • Huisdieren die meer dan 10 kg wegen (en bij deze gewichtsklasse gaat het specifiek om honden) moeten aangelijnd zijn met een riem van minder dan 50 cm 

Diervriendelijke accommodaties

Er zijn tal van accommodaties op Tenerife die huisdieren verwelkomen. Van knusse hotels tot charmante vakantiewoningen, er is voor elk wat wils. Hier is een kleine selectie van prachtig gelegen accommodaties die niet alleen geweldig zijn voor jou en je huisdier, maar ook nog betaalbaar zijn.

Noorden

Overwinteren met huisdier op Tenerife. Screenshot van het eiland Tenerife met locatie van een accommodatie in het noorden.
Hotel Rural Casablanca

Hou je van wandelen in de natuur en wil je weg van de drukte? Dan is Hotel Rural Casalanca beslist een aanrader: gelegen in Icod el Alto, slechts 14 kilometer verwijderd van Puerto de la Cruz, bestaat de accommodatie uit gerenoveerde 18e-eeuwse Canarische huizen. Met prachtig zicht op de Teide en de oceaan, kom je hier helemaal tot rust. Rondom de accommodatie zijn er verschillende wandelroutes. Klik op de kaart voor een link naar de Booking.com pagina van deze accommodatie.

Zuiden

Overwinteren met huisdier op Tenerife. Screenshot van Tenerife met indicatie van accommodatie in het zuiden.
Las Terrazas II

Waarschijnlijk wil je tijdens je vakantie ook naar het strand. Dan zit je in Las Terrazas II op de juiste plek! Op 1,5 km wandelen van dit prachtige vakantiehuis ben je direct op Playa del Horno. Niet overal op Tenerife zijn honden toegestaan op het strand, maar op dit strand mag het officieel wel. Overigens wordt op het nabijgelegen Playa de la Tejita ook niet moeilijk gedaan over honden. Zo heb je wat opties om lekker met je hond in de branding te ravotten. Op 3,5 km afstand ligt het gezellige surfdorpje El Médano, een echte insider tip om te overwinteren. Klik op de kaart voor een link naar de Booking.com pagina van deze accommodatie.

Nog geen huisdier? Overweeg adoptie! 

Je hebt misschien nog geen huisdier, maar zou er best een willen? Dan is adoptie wellicht een mooi alternatief. Tenerife heeft verschillende asielen die adopties mogelijk maken. In deze link een overzicht van de asielen op het eiland, zo kun je eens een kijkje nemen. Bij sommige van deze asielen kun je als vrijwilliger met de honden gaan wandelen, en wie weet breng je niet alleen herinneringen mee naar huis!

Tot zover weer de laatste nieuwtjes uit een warm Tenerife. Blijf mijn blog volgen en vergeet niet je aan te melden voor de Newsletter zodat je altijd op de hoogte blijft!

Lieve groetjes en ¡Hasta Pronto! 

2 réflexions sur “Overwinteren met huisdier op Tenerife”

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

fr_FR