TENERIFE INSIDER TIPS

Home delivery. Icoon van home delivery vrachtwagen

Boodschappen laten bezorgen op Tenerife 

Als ik op reis ben, geniet ik van het verkennen van lokale supermarkten op mijn reisbestemming. Ik bedoel hiermee niet de toeristische buurtsuper naast het hotel, maar meer de grotere supermarkten waar de inwoners zelf ook inkopen. Het biedt een uniek inkijkje in het dagelijkse leven van de lokale bevolking, zonder de toeristische franje.

Op Tenerife liggen dit soort grote supermarkten, zoals Mercadona, Lidl en Carrefour, vaak net buiten de toeristenzone. Dat is dus lastig als je geen auto hebt.

Meestal zijn ze redelijk goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar als je van plan bent verse boodschappen te halen, is een bus misschien niet zo prettig als je dan met 5 volle tassen tussen de forenzen ingeklemd staat.

Een taxi is een vrij prijzig alternatief. Evenals een auto huren enkel en alleen om er één keer in de week boodschappen mee te doen.

Gelukkig bestaat er een betaalbare oplossing: je kunt de boodschappen gewoon op je (vakantie)adres laten bezorgen!

Mercadona 

Ik heb de beschikbare supermarkten die over het hele eiland aan huis leveren (te weten: Mercadona, Carrefour en Alcampo) met elkaar vergeleken en als beste leverancier kwam Mercadona uit de bus. Niet alleen maakt deze keten gebruik van 100% elektrische en emissievrije bestelwagens (=duurzaam), maar de website waar je de bestellingen kunt doen is, naast Spaans, bovendien beschikbaar in Engels en Duits. Ideaal dus voor mensen die de landstaal niet goed beheersen. De Mercadona App is momenteel nog niet beschikbaar op de Canarische Eilanden, maar voor het bestellen van boodschappen maakt dat niet uit, de website werkt prima.

Hoe gaat zo’n bestelling in z’n werk? 

Om online boodschappen te doen bij Mercadona, ga je naar de volgende website: https://www.mercadona.es/.

In het menu kun je daarna de gewenste taal instellen. Vul de postcode in van je (vakantie)adres. Hierna kom je op de aanmeldingspagina. Het aanmelden hoeft maar één keer te gebeuren. De volgende keer dat je boodschappen bestelt hoef je je alleen maar in te loggen en kun je direct bestellen.

Bij het aanmelden mag je een buitenlands GSM-nummer ingeven, maar je moet hierbij dan wel de landscode vermelden. Het nummer is vooral bedoeld zodat de leverancier eventueel kan bellen als hij met de boodschappen voor je vakantiecomplex staat en niet precies weet hoe hij bij je voordeur moet komen. Ook maakt het niet uit of je vaste resident bent of niet, het belangrijkste is dat de leverancier je (vakantie)adres makkelijk kan vinden.

Leveringskosten

De leveringskosten bedragen €7,21, met een minimum aankoop van €50. Levering vindt plaats van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 20:00 uur. Je kunt zelf de levertermijn kiezen, maar houd er rekening mee dat er soms een dag tussen bestellen en leveren kan zitten.

Betalen kan met Visa, Visa Electron, Mastercard, en lokale betaalmethodes (voor Spaanse residenten) zoals 4B, 6000 en Bizum. 

Tutorial 

Om je op weg te helpen, hier een korte YouTube-presentatie :

Engelse versie, Nederlands ondertiteld
Duitse versie

Nog vragen? 

Mocht je nog vragen hebben over het online bestellen van boodschappen bij Mercadona, dan kun je het gratis klantennummer bellen: 800 500 220 of het vragenformulier invullen.

Tot zover wat praktische tips, ik hoop dat ik hiermee wat (tijdelijke) medebewoners van ons mooie eiland heb kunnen helpen die misschien niet meer mobiel genoeg zijn om zelf inkopen te doen.

Lieve groeten vanuit Tenerife, en ¡Hasta Pronto!     

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

fr_FR