Tenerife Insider Tips

Flora & Fauna

Op het gebied van flora & fauna valt er heel wat te beleven op Tenerife. Dankzij de verschillende klimaatzones beschikt het eiland over een enorme biodiversiteit. Van de ongeveer 1400 verschillende plantensoorten zijn er maar liefst 140 endemisch.

Qua fauna is er een veelvoud aan vogelsoorten, reptielen, amfibieën, vissoorten en – één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het eiland – de aanwezigheid van in het wild levende zeeschildpadden en walvissachtigen zoals de griend en tuimelaar.

De oceaan tussen Tenerife en La Gomera is begin 2021 uitgeroepen tot Europa’s eerste walvisparadijs, een Whale Heritage Site, waarover je arrow right, arrow, sign-310628.jpg  hier wat meer kan lezen en zien.

Het thema Flora & Fauna is zo divers, dat het natuurlijk onmogelijk is alles te behandelen in deze website. Mijn bedoeling is in ieder geval poco a poco de informatie aan te vullen met leuke of interessante weetjes.

Maar laten we klein beginnen. Want ook insecten behoren tot het eco-systeem van het eiland. In de sub-pagina Insecten op Tenerife heb ik een speciale sectie gereserveerd over alles wat meer dan 4 pootjes heeft.

Dat Tenerife ook wel het eiland van de eeuwige lente wordt genoemd, wist je misschien al. En bij lente horen natuurlijk bloemen. Zoals hierboven reeds vermeld, telt het eiland maar liefts 140 endemische bloemen- en plantensoorten. In deze sub-pagina een overzicht van de meest bijzondere bloemen en planten die je hier op het eiland kunt bewonderen.

nl_NL