TENERIFE INSIDER TIPS

Flora & Fauna. Foto combinatie van amandelbloesem, grind, tizon en tajinaste

Flora & Fauna

Op het gebied van flora & fauna valt er heel wat te beleven op Tenerife. Dankzij de verschillende klimaatzones beschikt het eiland over een enorme biodiversiteit. Van de ongeveer 1400 verschillende plantensoorten zijn er maar liefst 140 endemisch.

Qua fauna is er een veelvoud aan vogelsoorten, reptielen, amfibieën, vissoorten en – één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het eiland – de aanwezigheid van in het wild levende zeeschildpadden en walvissachtigen zoals de griend en tuimelaar.

De oceaan tussen Tenerife en La Gomera is begin 2021 uitgeroepen tot Europa’s eerste walvisparadijs, een Whale Heritage Site. Klik hier voor meer info.

Benieuwd naar de kleurrijke bloemen en unieke dieren van Tenerife? Ontdek meer in de twee subhoofdstukken over Flora en Fauna:

Flora

Flora was de Romeinse godin van de lente en de bloemen. Een zeer toepasselijk onderwerp dus voor Tenerife, dat ook wel het eiland van de eeuwige lente wordt genoemd. Je kijkt je ogen uit bij de vreemdvormige Tajinaste, de mysterieuze drakenboom of de veelzijdige Canarische Den. Wil je meer weten over de adembenemende bloemen en planten op Tenerife? Ontdek het hier!

Maar laten we klein beginnen. Want ook insecten behoren tot het eco-systeem van het eiland. In de sub-pagina Insecten op Tenerife heb ik een speciale sectie gereserveerd over alles wat meer dan 4 pootjes heeft.

nl_NL