Tenerife Insider Tips .

tajinaste rojo, blossom, bloom-375708.jpg
Flora & Fauna: bottlenose dolfijn

Deze sectie heeft even zijn tijd nodig. Het is zo veelzijdig – en zo verrassend interessant – dat ik deze pagina goed wil voorbereiden.

Ik ben de hele wereld rondgereisd, en heb veel bijzondere plekken mogen zien op deze mooi planeet. Maar altijd vergelijk ik het met mijn geliefde  Canarische Eilanden (zo van: “oh wat mooi, dit lijkt net op …. in Tenerife/La Gomera/Fuerteventura etc).

Ik heb zelf een zee kayak, en hoe cool is het om ’s morgens even een toertje te maken langs de kust, begeleid door Bottlenose Dolphins. Qué suerte vivir aquí!

Tenerife is begin 2021 uitgeroepen tot Europa’s eerste walvisparadijs, een Whale Heritage Site (klik hier voor meer info). Ongelofelijk dat dit eigenlijk niet of nauwelijks bekendheid heeft in de rest van Europa.  Afgezien daarvan is er ook veel interessants te vertellen over de flora van het eiland.

Dit hoofdstuk over Flora en Fauna ga ik poco a poco invullen met allerlei leuke weetjes.

Maar laten we klein beginnen. Want ook insecten behoren tot het eco-systeem van het eiland. In de sub-pagina hieronder heb ik een speciale sectie gereserveerd over alles wat meer dan 4 pootjes heeft.

Insecten: bij op gele bloem

Insects in Tenerife

Welke insecten komen voor op Tenerife en waar moet ik op letten?