Tenerife Insider Tips .

COSTA ADEJE

Playa del Duque Norte: Strandwacht stoel op Playa El Beril

Playa del Duque Norte

Playa del Duque Norte, tot voor kort ook gekend als Playa El Beril. Dit strand is mijn persoonlijke favoriet. Nog vóór de renovatie, met heropening in april 2018, ging ik hier al graag zwemmen. Dankzij de golfbrekers kun je hier bijna altijd rustig baantjes trekken.

Het prachtige zwarte zand is fijn van structuur en ik zou aanraden hier geen ligbedje te nemen, maar lekker met je handdoek op het zachte zand te gaan liggen. Het strand loopt geleidelijk af in het water, waardoor je  heel makkelijk in- en uit het water kunt lopen. Het wordt pas bij een meter of 10 vanaf de branding wat dieper, dus als je, net als ik, langs de kust heen en weer zwemt, dan kun je in principe overal staan.

Af en toe trakteer ik mezelf ook op een rondje ‘beestjes kijken’. De golfbreker rechts van het strand is een ideale schuilplaats voor krabben en kleine, vaak bont gekleurde, vissen. Om nou te zeggen dat het een snorkelparadijs is, is wat overdreven. In ieder geval loont het zich toch wel de moeite een zwembrilletje mee te nemen.

Useful information about this beach:

 • Location: Naast het beroemde Playa del Duque Sur (zie deze link),  in de wijk van El Beril
 • . Accessibility:   
  • By foot : het strand ligt direct aan de wandelboulevard
  • By car: Aan Calle El Beril, op ongeveer 100 meter lopen van het strand, is een middelgrote parkeerplaats. Daar moet je dan echt vroeg parkeren want het is er overdag erg druk. Als je met de auto komt, raad ik eerder aan de auto ergens in de buurt van het kerkje van La Caleta te parkeren, daar is vaak meer parkeerplek en het is vanaf daar ongeveer 300 meter lopen naar Playa el Beril.
  • By bus: The TITSA bus lijn 467 heeft een bushalte op zo’n 300 meter van het strand, uitstappen juist voorbij het kerkje van La Caleta.
 • Sunbeds: 12,95 €voor 1 rieten parasol met 1 ligbedje, 19,05 € voor 1 rieten parasol met 2 ligbedjes. Je kunt de ligstoelen en parasol zelf nemen, de verhuurder – gekleed in blauw-wit uniform – komt vanzelf langs om de ligbedjes en parasol af te rekenen.
 • Type of sand: Fijn zwart zand, soms liggen er wat kleine stenen.
 • WC: deze hoort bij de strandbar Bahía del Duque Beach Norte, maar is tijdens de openingsuren van de strandbar vrij toegankelijk. Op het aangrenzende Playa del Duque Sur bevinden zich 2 openbare – zeer goed onderhouden – toiletruimtes.
 • Showers: 3 douche zuilen met 2 douches en 2 voetenkraantjes per zuil.
 • Wheelchair/pram accessibility: Het is mogelijk om, rechts van het strand, via een kleine helling op een houten plateau te rijden met rolstoel en kinderwagen. De strandwacht zit juist naast dit plateau. Er is momenteel geen materiaal beschikbaar  voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Lifeguard: Dagelijks aanwezig, in de zomer  van van 10.00 tot 18.00 uur, in de winter van 09.00 tot 17.00 uur.
 • Snorkeling: Er zwemmen vaak visjes kort voor de branding. Langs de golfbreker rechts zijn vaak wat meer vissen te zien.
 • Strandbar: Bahía del Duque Beach Norte. Een chique strandbar met uiterst vriendelijk personeel. De bar behoort tot het prestigieuze 5* hotel Bahía del Duque, maar is voor iedereen (met een wat dikkere portemonnee) toegankelijk. In deze  link het menu van de bar. 
 • Sundowner rating:  Vanaf dit strand is de zonsondergang niet frontaal te zien, dus niet echt ideaal. Ik zou dan toch Playa de la Enramada aanraden voor een sundowner. Ik geef dit strand een 3* als sundowner rating. Daarentegen een dikke 5* voor het zwemcomfort
en_GBEnglish (UK)