Tenerife Insider Tips .

COSTA ADEJE

Playa del Duque Sur - foto van het strand met palmbomen en strandhutjes

Playa del Duque Sur

Playa del Duque Sur, vroeger  ook gewoon gekend onder de naam Playa del Duque. Dit is toch wel het ´paradepaardje´van Costa Adeje.

Met zijn witte zand, wuivende palmbomen, azuurblauwe water en felgekleurde strandhutjes waan je je zo in de Caraïben. Het strand is fijn van structuur en loopt geleidelijk af in het water. Toch is voorzichtigheid geboden.

De stroming kan soms verraderlijk zijn en ongeveer in het midden van het strand komt het regelmatig voor dat de golven van twee tegenovergestelde richtingen op het strand breken. Je ziet dit niet altijd aankomen, waardoor je snel je evenwicht kan verliezen als je daar aan het pootjebaden bent. Het is niet meteen levensgevaarlijk, maar let er toch maar op om eventueel letsel te voorkomen. Better safe than sorry!

Lookie-Lookie and Excuse-Me-Massage?

Dit strand is zeer populair bij zowel de buitenlandse toeristen als ook de lokale inwoners. En daarmee dus het ideale ´jachtgebied´voor de onvermijdelijke Lookie-Lookie verkopers en  strand masseuses.

De strandverkopers – veelal uit Senegal – zijn meestal erg vriendelijke jongens die dit als enige inkomstenbron hebben. De stranddoeken die ze verkopen zijn prachtig om te zien, en natuurlijk is afdingen een must als je zo´n doek wilt kopen.

En dan zijn er nog de Aziatische, vaak ietwat schichtige, masseuses die voor een kleine 10,- € een kwartiertje je rug masseren. Natuurlijk is een ontspannen massage erg leuk tijdens je vakantie, maar erg hygiënisch is deze strand-massage uiteraard niet. Ga dus liever naar een professionele massagesalon.

Beide voorbeelden zijn natuurlijk niet legaal. Het kan overigens zijn dat tijdens de strand- massage (vaak niet met de allerbeste massage-olie) de masseuse opeens weg sprint wegens politiecontrole. De politie patrouilleert regelmatig langs de stranden in een poging dit soort commerce tegen te gaan.

Useful information about this beach:

 • Location: Direct gelegen naast het indrukwekkende – op een hoge rots gelegen – Casa del Duque (waar ik graag nog eens een artikel over wil schrijven in mijn nog te publiceren hoofdstuk Lokale Verhalen-‘Lokale Weetjes’).
 • . Accessibility:   
  • By foot : het strand ligt direct aan de wandelboulevard
  • By car:
    • Juist naast het strand is een betalende parkeergarage, op Google Maps onder de Parking Record. Dit is op slechts 50 meter van het strand. De parking is geopend van 07.00 tot 01.00 uur en kost 1,69 € per uur.
    • Op 300 meter van het strand bevindt zich juist onder het Commercieel Centrum Plaza del Duque nog een betalende parkeergarage, die geopend is van 09.30 tot 22.00 uur. Kosten 1th uur gratis, daarna 0.03 € per additionele minuut.
  • By bus: The TITSA bus lijn 467 heeft een bushalte op zo’n 800 meter van het strand, uitstappen bij Commercieel Centrum The Duke Shops (Avenida Bruselas). Bus 424, pendelt tussen Los Cristianos en C.C. Plaza del Duque.  De bushalte van deze bus is op ongeveer 300 meter van het strand gelegen.
 • Sunbeds: 12,95 €voor 1 rieten parasol met 1 ligbedje, 19,05 € voor 1 rieten parasol met 2 ligbedjes. Je kunt de ligstoelen en parasol zelf nemen, de verhuurder – gekleed in blauw-wit uniform – komt vanzelf langs om de ligbedjes en parasol af te rekenen.
 • Type of sand: Fijn wit zand.
 • WC: Er bevinden zich 2 openbare – goed onderhouden – toiletruimtes. Ze worden regelmatig schoongemaakt en zijn kosteloos. Hoewel een kleine fooi voor de poetsvrouw natuurlijk op prijs gesteld wordt. Openingsuren: in de zomertijd van 10.00 tot 18.00 uur en in de wintertijd van 09.30 tot 17.30 uur.
 • Showers: 1 douche zuil met 2 douches en 2 voetenkraantjes.
 • Wheelchair/pram accessibility: Het is mogelijk om, juist boven 1 van de 2 openbare toiletten, via een kleine helling op een pad te rijden met rolstoel en kinderwagen. Echter, dit pad loopt niet helemaal door tot aan het water. Het strand is dus helaas niet echt geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Lifeguard: Available daily, in summer from 10:00 AM to 6:00 PM, in winter from 9:00 AM to 5:00 PM.
 • Snorkeling: Hoewel het water, zeker bij rustige zee, kristalhelder is, is er niet veel te zien.
 • Strandbar: Er zijn verschillende bars rondom het strand. Hier is ook de mogelijkheid een tapaatje te eten. Mijn persoonlijke mening is echter dat – ondanks de idyllische ligging – de prijs/kwaliteit verhouding nogal te wensen over laat.

  Insider tip: in het Commercieel Centrum The Corner (50 meter van het strand, juist naast de parkeergarage Parking Record) bevindt zich een Coviran supermarkt, geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Deze heeft heerlijk koude drankjes en snacks voor een schappelijke prijs.

  Gun jezelf eens dag het ultime miljonairsgevoel:  huur de – ietwat dure maar zeer comfortabele –ligbedjes op dit strand en haal dan wat betaalbare koude drankjes in de supermarkt.

 • Sundowner rating: Vanaf dit strand is de zonsondergang niet frontaal te zien, maar toch al beter dan vanaf Bahía del Duque Norte. Wegens z´n exotische uitstraling  is dit daarom een heerlijk strand voor een romantisch drankje tijdens zonsondergang. Ik geef dit strand een 4* als sundowner rating. 

Leuk weetje: daar dit strand grenst aan verschillende prestigieuze 5* hotels, komt het regelmatig voor dat je prominente figuren tegen het lijf loopt die graag vakantie vieren in deze hotels. Ik moet soms ook even twee keer kijken, want op TV of in de film zien ze er toch meestal wat anders uit.