Tenerife Insider Tips .

La Palma: foto van lava met silhouet van persoon

La Palma

Vorige week schreef ik al over een mogelijke vulkaanuitbarsting op La Palma. Inmiddels zal het niemand zijn ontgaan dat de Cumbre Vieja zondag 19 september 2021 inderdaad  is uitgebroken.

Het is fascinerend om te zien hoe de lava  de berg afstroomt. Met een snelheid van rond de 700 meter per uur ziet het er niet meteen levensbedreigend uit. En het lichtspektakel  tegen een donkere nachthemel kan ronduit spectaculair genoemd worden.

Daarentegen zijn de beelden van de ongeveer 200 huizen die – letterlijk – van de kaart zijn geveegd, hartverscheurend.  Het moeten toekijken hoe je huis in slow motion tempo wordt verzwolgen door de lava…onbeschrijfelijk.

Hoe het verder gaat, moeten we afwachten. Ik kreeg vandaag een interessante link doorgestuurd waarin de mogelijke baan van de lava wordt berekend. In deze link (die ik met Google translator vanuit het Spaans heb vertaald) wat meer info.

Verder wordt verwacht dat, zodra de lava bij de oceaan aankomt, dit nog een bijkomend probleem zal geven, namelijk giftige dampen.

Mega Tsunami

Ja, en natuurlijk zijn er dan weer de niet te vermijden verhalen over de Mega Tsunami, die zal ontstaan wanneer de flank van de Cumbre Vieja in de oceaan stort. Gelukkig is de kans dat dit binnenkort gebeurt nihil, dus wees gerust, we zijn hier vooralsnog veilig. Maar ik wilde het toch even vermelden in de blog, want de berichtjes op m’n social media stromen gestaag binnen over de What If’s…Niks aan de hand voor het moment dus.

Donaties

Voor de gedupeerden in La Palma zijn verschillende rekeningen geopend. Ik vind mijn blog niet het juiste portaal om hier te diep op in te gaan, maar wil wel graag de link delen van de krant El Dia, met een artikel over de betroffen gemeentes in La Palma, zodat jullie zelf kunnen lezen hoe of wat betreffende een eventuele donatie. De link is hier (ook met Google translator vertaald, helaas is de vertaling niet al te best).

De Website

Vorige week was ik nog lyrisch over het feit dat mijn Facebook probleem was opgelost. Ik ben deze week druk bezig geweest alle pagina’s te verbeteren. Maar verder nog niet veel verandering in de site, behalve de foto van Flora En Fauna (hier de link). Mijn motto is ‘De Weg is Het Doel’. Dat wil zeggen dat ik geen haast heb alles in korte tijd perfect te hebben, ik wil leren van de fouten die ik maak en beetje bij beetje alles inrichten naar mijn zin.

Ik hoop ooit een klein inkomen te genereren door middel van Google Adsense and available Affiliate Marketing. Maar vooralsnog is doel nummer 1 vooral genieten van het creatieve proces. Dat gaat dus in slakkentempo. Of, zoals de Spanjaarden dat zo mooi kunnen zeggen:

Sin prisa pero sin pausa

(letterlijk: zonder haast maar zonder pauze)

Tot dan: blijf gezond en Hasta Pronto!

2 thoughts on “La Palma”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

en_GBEnglish (UK)