Teneriffa Geheimtipps

Formule 1 op Tenerife: foto van het geplande circuit op Tenerife

Formule 1 op Tenerife

Inmiddels is het Formule 1 seizoen weer volop begonnen. Zelf ben ik niet zo’n enorme fan, maar manlief is dat wel. En omdat hij niet zo handig is met internet apparatuur, is aan mij de eer bij iedere qualifying en race uit te zoeken hoe laat het feest – Canarisch tijd – begint.

Als ik de  F1-kalender er zo op nalees (klik hier), zijn er in totaal 2 racen waarbij we in onze tijdszone de wekker extra vroeg moeten/moesten zetten, dus dat valt best mee. So be it, als hij er maar lol aan heeft.

Feestje op het circuit

Ik kijk natuurlijk af en toe een stukje mee. Even zien hoe ‘onze’ favoriet het doet. Hoewel manlief en ik niet dezelfde nationaliteit hebben, “zijn” we wel voor dezelfde coureur. En als de persoon in kwestie dan op het trapje staat – wat regelmatig het geval is – ben ik best trots.

Wat ik eigenlijk nog het leukste vind aan het Formule 1 spektakel, is de hele sfeer eromheen. Hoe tienduizenden fans er één groot feest van maken. Waar ook ter wereld, het is één en al gezelligheid, gekke hoedjes, bonte vlaggen en beschilderde gezichten. Dat een sporttak zoiets teweeg kan brengen – en dat zonder geweld tussen de fans – is toch geweldig!

Binnenkort ook op Tenerife?

Onder de naam Circuito Insular del Motor loopt er al jaren een projectvoorstel om op Tenerife een nieuw circuit te bouwen dat geschikt is voor zowel motorraces als ook Formule 1 testen.

Het project is inmiddels goedgekeurd door de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile, deze federatie bepaalt de technische en race reglementen voor de Formule 1) en de FIM  (Fédération Internationale de Motocyclisme, de overkoepelende organisatie van nationale motorrijdersverenigingen).

Het circuit zal worden gebouwd in Granadilla de Abona, vlakbij het vliegveld van Tenerife Sur, met een oppervlakte van 350.000 m2, 16 bochten en een recht stuk van 800 m. De begin van bouw staat gepland vanaf het tweede semester van dit jaar .

Klik hier voor het – Spaanstalige – interview met Enrique Arriaga, vice-president van de Cabildo en Wethouder op het gebied van wegen, mobiliteit, innovatie en  cultuur.

Nog even geduld a.u.b.

Helaas betekent de aanvang van het project nog niet dat we binnenkort een motorrace of Formule 1 race op ons eilandje kunnen verwachten. Zulk soort programma’s zijn meestal al jaren vantevoren gepland. Maar in de Long Run (pun intended) zal het er beslist ooit van komen!

Bis dahin: Bleiben Sie gesund und Hasta Pronto!

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

de_DE