Teneriffa Geheimtipps

Driekoningen op Tenerife: foto van de 3 koningen en een Roscón de Reyes

Driekoningen op Tenerife

Het Nieuwe Jaar is inmiddels goed begonnen en nu is het wachten op de aankomst van Los Reyes Magos. De 3 Wijzen uit het Oosten. Waar de kinderen in Noord Europa met smacht wachten op de intocht van Sinterklaas en/of de Kerstman, zijn het hier de 3 Koningen die op 6 januari zorgen voor een overdaad aan geschenken. Als je braaf bent geweest dan toch.

Cabalgata

Wegens de huidige Covid-situatie, niveau 3 nog altijd, is de grote intocht die traditioneel op 5 januari plaatsvindt, de Cabalgata, ook dit jaar weer gecanceld. Dit om grote mensenmenigtes te vermijden. Maar er is een leuk alternatief gevonden en nu zullen de 3 Koningen, Melchor, Gaspar en Baltasar  met een cabrio toch door de straten rijden om naar de kindjes te zwaaien. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om de brieven (lees: verlanglijstje) persoonlijk aan de Koningen af te geven, noch zullen de Koningen onderweg stoppen om snoepjes uit te delen.

Gelukkig hebben de verschillende gemeentes wel speciale brievenbussen geplaatst waar de kindjes hun wensen en brieven konden deponeren, dus met die geschenken komt het vast wel goed.

Sleutel van de stad

Voorafgaand aan de pseudo-Cabalgata, krijgen de 3 Koningen ‘de Sleutel van de stad’. Dit is een magische sleutel die alle deuren van de stad opent, zodat de Koningen makkelijk ieder huis kunnen betreden (in de nacht van 5 op 6 januari) om kadootjes neer te leggen voor de brave kinderen.

Het is echt jammer dat ook dit jaar de Cabalgata niet doorgaat, want het is wel iets bijzonders om te zien. Meestal rijden de Reyes Magos op kamelen door de stad, met groot fanfare, en worden er snoepjes uitgedeeld. Dit jaar dus een meer bescheiden versie van de intocht, maar toch leuk om te zien.

De route in Adeje

Daar het onmogelijk is alle routes van het eiland hier in de blog te posten, beperk ik me even tot de gemeente waar ik zelf woon, Adeje. Tenslotte is dit ook de gemeente waar de meeste hotels staan, in Costa Adeje (zie ook deze link), en meteen ook de reden dat ik mijn blog een dag eerder post dan normaal. Zo kunnen eventuele lezers die zich in Adeje bevinden zich nog op tijd  voorbereiden om toch even naar dit fenomeen te gaan kijken. In Adeje begint de rondrit om 16.00 (woensdag 5 januari 2022). Mocht je in een andere gemeente logeren en/of wonen, consulteer dan even op de website van de lokale gemeente voor de lokale routes. Het geheel zal overigens ook via Social Media gestreamed worden, op de Facebook-pagina van de gemeente (klik hier) en op YouTube.

Klik hier voor de website van de gemeente Adeje omtrent de route. Veel plezier!

Roscón de Reyes

Op 6 januari mogen de kinderen de kadootjes uitpakken. Traditioneel wordt er met de familie dan ook een Roscón de Reyes gegeten, de Koningstaart. Ze bevatten meestal een beeldje, in de volksmond bekend als “de verrassing”, en ook een droge boon, die in de taart verstopt zit. Wie de boon in zijn of haar stukje taart vindt, moet de hele taart betalen.

Ik wens jullie een Feliz Día de Reyes, blijf braaf, blijf gezond en…

Hasta pronto!

4 Kommentare zu „Driekoningen op Tenerife“

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

de_DE