TENERIFE INSIDER TIPS

TENERIFE ZUID - MOOISTE STRANDEN

Tenerife Zuid - Mooiste Stranden. Map van het eiland met indicatie van mooiste stranden in het zuiden.
De mooiste stranden van Tenerife Zuid

Als je op zoek bent naar een plek waar je bijna het hele jaar door prachtig weer hebt, dan ben je in Tenerife Zuid aan het juiste adres!   

Het is dan ook het meest populaire bestemmingsgebied voor mensen die houden van een relaxte strandvakantie.  

Het zuiden van het eiland is gezegend met vele mooie stranden. Als je in deze regio een accommodatie hebt geboekt, is er altijd wel een mooi strand op loopafstand.

Wil je alvast een voorproefje van de stranden van Tenerife? Dat kan! Sommige stranden beschikken namelijk over een gratis live webcam. Klik eenvoudig op het symbool bij elk strand met een webcam om een kijkje te nemen. Webcam Tenerife Stranden

DE 5 MOOISTE STRANDEN IN TENERIFE ZUID

Tenerife Zuid - Mooiste Stranden. Foto van Playa del Duque strand in Costa Adeje
Playa del Duque Sur

PLAYA DEL DUQUE SUR

Met zijn goudgele zand, wuivende palmbomen en azuurblauw water is dit strand het onbetwiste paradepaardje van Costa Adeje. Het is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens, en er is een speciale waterrolstoel beschikbaar (te verkrijgen bij de strandwacht).

Je vindt hier luxe ligbedden, rieten parasols, schone toiletten en chique, zij het ietwat prijzige, strandbars.

Voor bezoekers met een kleiner budget is het goed om te weten dat zich op slechts 3 minuten lopen van het strand, in C.C. The Corner, een supermarkt bevindt. Hier kun je dagelijks terecht voor betaalbare koude drankjes en snacks.Webcam Tenerife Stranden

Tenerife Zuid - Stranden. Foto van Playa del Duque Sur
Playa del Duque Sur
Playa del Duque Norte: Strandwacht stoel op Playa del Duque Norte
Playa del Duque Norte

PLAYA DEL DUQUE NORTE

Hoewel dit strand met zijn donkere natuurzand optisch een tegenpool is van het aangrenzende Playa del Duque Sur, beschikt het ontegenzeggelijk over een bepaalde charme. 

De baai wordt beschut door golfbrekers, waardoor het mogelijk is vrijwel het hele jaar door mogelijk rustig te zwemmen.  Een aanrader voor mensen die graag op het gemak wat baantjes trekken.

Playa del Duque Norte biedt comfortabele ligbedden, parasols en douches. Hoewel er geen openbaar toilet aanwezig is, mogen strandbezoekers vrij gebruik maken van het toilet bij de strandbar.

Playa del Duque Norte. Sunbeds
Playa del Duque Norte
Playa de Diego Hernandez
Playa Diego Hernández

PLAYA DIEGO HERNÁNDEZ

Deze verscholen parel is bij de lokale bevolking ook bekend als Spaghetti Beach. Die naam ontstond toen een op dit strand wonende hippie, tegen een kleine vergoeding, dagelijks een grote pan spaghetti klaarmaakte voor strandgangers.

Dit bij nudisten zeer populaire strand ligt verscholen tussen de vissersdorpjes La Caleta en El Puertito. Het is te bereiken via een smal zandpad vanuit beide dorpjes, wat ongeveer 30 tot 40 minuten wandelen is. Het betreft hier een een beschermd natuurgebied en daarom zijn er geen voorzieningen aanwezig. Er zijn ook geen vuilnisbakken, dus gelieve na vertrek je afval mee te nemen.

Playa Diego Hernández, foto van het prachtige strand
Playa Diego Hernández
Playa el Puertito. Foto van de baai
Playa el Puertito

PLAYA EL PUERTITO DE ADEJE

In de baai van El Puertito de Adeje ligt misschien wel een van de mooiste natuurstranden van de gemeente Adeje. Hoewel het niet erg breed is, is dit strand zeker een bezoek waard. 

Een van de highlights is de kans om grote zeeschildpadden te spotten in het kristalheldere water. Het is daarom aan te raden zeker een duikbril op te zetten als je hier gaat zwemmen.

Het pittoreske vissersdorpje El Puertito heeft zijn unieke karakter weten te behouden, weg van het massatoerisme. Er bevindt zich slechts één  lokaal restaurantje, waar je heerlijke tapas kunt eten.

Helaas is de toekomst van deze idyllische baai onzeker vanwege het plan het omliggende grondgebied om te vormen tot een luxe resort. Het is daarom aan te raden El Puertito en zijn strand te bezoeken terwijl het nog in zijn oorspronkelijke staat verkeert.

Playa el Puertito 2
Playa el Puertito
Playa de las Vistas
Playa de las Vistas

PLAYA DE LAS VISTAS

Dit 850 meter lange lichtgekleurde strand ligt direct aan de wandelpromenade tussen Los Cristianos en Playa de las Américas. Het is van alle gemakken voorzien, zoals ligbedjes, douches, toiletten en strandwachten. Dankzij de golfbrekers ligt deze brede kuststrook goed beschut en is daarom perfect om te zwemmen.

Het aangrenzende strand Playa del Camisón is ook de moeite waard om te bezoeken. Het is een iets kleinere – maar daarom niet minder mooie – uitgave van Playa de las Vistas.

Langs de kustlijn bevinden zich gezellige bars en restaurants. Vooral het  C.C. San Telmo is ideaal voor een heerlijke lunch of ontspannen afzakker na een dagje strand. ’s Avonds verandert San Telmo in een populaire plek om uit te gaan. Webcam Tenerife Stranden

Tenerife Zuid - Mooiste Stranden. Foto van Playa del Camison.
Playa del Camisón
nl_NL