Tenerife Insider Tips

Map van Tenerife met indicatie van de zone Costa Adeje
Stranden van Costa Adeje

Costa Adeje

Ben je op zoek bent naar een plekje waar je, hele hele jaar door, lekker van de zon en het strand kunt genieten? Dan ben je in Costa Adeje aan het juiste adres!   

Deze badplaats, behorende bij de gemeente Adeje is dan ook het meest populaire bestemmingsgebied voor mensen die snakken naar een weekje ontspannen in de zon.

Eten en overnachten

Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist in deze plaats het grootste aantal hotels te vinden zijn. In de zone van Costa Adeje staan de ietwat chiquere 4- en 5-sterren hotels, ieder met zijn eigen stijl en prijskaartje. Hoewel het merendeel van de hotels uitstekende All Inclusive aanbiedt, kan ik toch aanraden de buffetmaaltijd eens over te slaan en in één van de vele leuke restaurantjes van Costa Adeje te eten. Al is het maar een tapa.

Ik zal binnenkort een nieuw hoofstuk aanmaken met wat leuke tips over lokale eet- en drinkgelegenheden. Dat hoort er tenslotte ook bij tijdens de vakantie, lekker eten.

Overigens speel ik ook met het idee wat leuke alternatieven toe te voegen qua overnachtingen. Er zijn bijvoorbeeld veel leuke vakantiehuizen te huur op het eiland. Ik zou dat echter willen verbinden met een affiliate programma.

Dat moet ik nog even bestuderen, want ik wil de website overzichtelijk en gebruiksvriendelijk houden, en niet de helft van de pagina volproppen met reclame. Bovendien wil ik 100% achter het programma staan, d.w.z. dat het accomodaties zullen zijn waar ik ofwel zelf al heb overnacht (dat zal dan meer gelden voor Casas Rurales in het noorden van het eiland, waar je prachtig kunt wandelen). Ofwel accomodaties die ik zelf heb bezocht of waarvan ik weet dat het een uitstekende reputatie heeft.

Wandelboulevard

Langs de kust van Costa Adeje is een prachtige, 12 km lange, wandelboulevard aangelegd. Deze verbindt het vissersdorpje La Caleta met het in de gemeente Arona gelegen dorp Los Cristianos.

De boulevard biedt schaduwrijke bankjes en prachtige uitkijkpunten. Je hoeft ook niet bang te zijn om honger of dorst te krijgen onderweg, want je komt op je wandeling langs leuke bars, restaurantjes en de typische toeristenwinkeltjes. En als het te warm wordt, loop je gewoon even naar het strand voor een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan.

Zelf ga ik graag vanaf La Caleta, waar ik woon, met de bus naar Los Cristianos, en wandel dan over de boulevard terug. Met veel ‘pitstops’ onderweg natuurlijk.

De mooiste stranden van Costa Adeje

Hieronder vindt je een selectie van de mooiste stranden van Costa Adeje. Door op de foto te klikken vindt je een sub-pagina met praktische info. En – waar van toepassing – ook wat leuke achtergrondinformatie over het desbetreffende strand.

Temperatuur Cost Adeje
Gemiddelde temperatuur Costa Adeje
Playa La Enramada, een relaxed strandje in Costa Adeje
La Caleta - Playa de la Enramada
Playa del Duque Norte: Strandwacht stoel op Playa El Beril
Costa Adeje - Playa del Duque Norte
Playa del Duque Sur - foto van het strand met palmbomen en strandhutjes
Costa Adeje - Playa del Duque Sur
nl_NLNederlands