Tenerife Insider Tips

Winter in Tenerife, wat nu? Foto van besneeuwde Teide

Winter in Tenerife, wat nu?

Calima, regen, sneeuw…

De mensen die deze week ons mooie eilandje bezochten hebben qua weer niet al te veel geluk gehad. Ik schreef  in mijn blog van 19/01/2022 (klik hier) dat zo’n Calima periode meestal weg is na een dag of 4, en inderdaad, we hadden even regen na de Calima vorige week. Direct gevolgd door de volgende Calima periode….

De regen tussen de twee Calima periodes gaf niet alleen een verlichting voor de luchtwegen, maar ook viel er genoeg neerslag om onze majestueuse Teide te voorzien van een dik pak sneeuw. Inmiddels is dat echter ook weer voor een deel gesmolten, maar de top is nog mooi wit.

Gelukkig is ook deze Calima periode bijna op zijn einde. Er is nog wel wat regen voorspeld  (om het stof weg te spoelen), maar volgens de weersverwachting zullen we  de zon deze week toch weer te zien krijgen.

Weersverwachting

A propos weersverwachting: je ziet van de bomen het bos soms niet meer als je op Google zoekt naar  het weersbericht op Tenerife. Er bestaan tientallen websites met ongeveer evenzoveel uiteenlopende weersvoorspellingen. Ik heb zelf het meeste vertrouwen in de website van het Spaanse Meteorologische Instituut, het AEMET (Agencia Estatal de Meteorología, klik hier). Let er ook op dat we verschillende klimaatzones op het eiland hebben.

Webcam

Als extra hulp is het dan ook nog mogelijk even op de webcam te kijken, dan heb je in één keer een mooi overzicht over de actuele toestand. Mijn favoriete site is die van Skyline Webcams, de kwaliteit van de beelden is echt geweldig. Klik hier voor de hoofdpagina van Tenerife, met een overzicht van alle beschikbare webcams op het eiland (en dat zijn er heel wat!)

Weerbestendige uitstapjes

Helaas is het eiland niet echt ingesteld op slecht weer. Daarbij komt nog dat sommige activiteiten  wegens de Covid-situatie (we zijn nog altijd niveau 4) gesloten zijn. Gelukkig  zijn er nog plenty dingen die je wèl kunt kunt doen om je tijdens de vakantie te amuseren als het weer wat minder is.

Ik ben zeker van plan hier t.z.t. een uitgebreid stuk aan wijden. Maar voor het moment, voor al degene die hier op vakantie zijn en even niet weten wat te doen, hier een handjevol leuke Insider Tips:

Spa/Wellness centrum

Niets zo verkwikkend als een paar uurtjes relaxen in een wellness centrum. Veel van de wat chiquere hotels op het eiland hebben hun eigen wellness centrum, dus mocht je in zo´n hotel logeren, vraag dan even aan de receptie wat de mogelijkheden zijn. Verder zijn er op het eiland verschillende Wellness centra waar je een circuit kunt boeken.

Afhankelijk van waar je logeert, kun je op Google kijken waar de dichtstbijzijnde Spa zich bevindt. Mijn persoonlijke favoriet in Costa Adeje is de Aqua Club Termal. Een gigantisch Wellness Centrum (1000 m2) met een prachtig circuit.  Klik hier voor  meer info.

Ir de tapeo

Wat is nou gezelliger dan met een groep vrienden of familie eens lekker te eten? In Spanje hebben ze dit tot een kunst verheven en er een hele gezellige naam aan gegeven. Ir de tapeo betekent zoveel als “op tapa-toer gaan”. In plaats je tot 1 restaurant te beperken, loop je van tapas bar naar tapas bar. In iedere bar neem je dan een lekkere caña (klein biertje) of een glaasje wijn (natuurlijk het liefst lokale wijn) en een tapa. Zo´n tapa is bedoeld als aperitiefhapje, met de bedoeling de eetlust op te wekken. Maar na een middagje tapa´s eten heb je beslist geen trek meer in een grote maaltijd. Super gezellig en zo leer je wat van de plaatselijke gastronomie kennen.

Ik heb zelf pas een handige Facebook-groep ontdekt, Tafelen in Tenerife. Dit is een privé groep waar je je kosteloos kunt aanmelden. Het is een groep voor en door de leden van de groep, die hun culinaire ervaringen op Tenerife delen. Er staat een schat aan leuke en bijzondere tips in. Ik woon zelf dus al jaren op Tenerife maar op deze site leer ik toch weer veel nieuwe ´must-do´s´kennen. Erg handige site dus!.

Uitwaaien op het strand

Ook als je niet in bikini of zwembroek op het strand kunt liggen, dan is het nog altijd geweldig om lekker met je blote voeten door de branding te lopen. Lekker uitwaaien op het strand is gratis, gezond en verrassend ontspannend. Zeker een tip dus op een ietwat bewolkte dag!

Winkelen en Rebajas!!!

Zelf ben ik absoluut geen fan van winkelen, maar een bezoekje aan een groot winkelcentrum op z´n tijd vind ik toch wel leuk. In het noorden van het eiland heb je een paar grote overdekte winkelcentra, zoals c.c. Meridiano net onder Santa Cruz of de c.c. Alcampo van La Laguna.

In het zuiden is de absolute publiekstrekker c.c. Siam Mall. Niet alleen vindt je hier leuke winkels en kleine restaurantjes, maar de decoratie van het winkelcentrum is zeer bijzonder, want volledig in Thaise stijl ingericht (het ligt overigens ook pal naast het beroemde waterpark Siam Park). Een prachtig centrum voor een middagje shoppen en rondkijken. En niet te vergeten: koopjes inslaan, want sinds 7 januari zijn de winter ´Rebajas´ van start gegaan: de winteruitverkoop. Deze loopt nog tot 6 maart.

Museum

Ja, wat doe je ´thuis´op je vrije dag als het weer (weer) eens koud en regenachtig is? Naar een woonboulevard…of misschien een museum?

Op het eiland zijn verschillende leuke en intererssant musea te ontdekken. Één daarvan heb ik al eens behandeld in een blog, namelijk de Cueva del Viento (klik hier). Maar er zijn er nog veel meer. Hier een link met alle musea van het eiland.

Exposities

Momenteel is er ook een interessante expositie die je misschien al eens hebt gezien. Hij heeft geloof ik al in heel Noord Europa gestaan, en ik vind het geweldig dat ze nu ook Tenerife aandoen: de expositie van Bodies. Deze wordt gehouden in het congres centrum Magma, in Costa Adeje, en is makkelijk te bereiken met zowel auto als openbaar vervoer. Of misschien zelfs te voet vanuit je hotel of vakantiewoning. Klik hier voor meer info en kaartverkoop. De expositie loopt nog t/m 27 maart.

En vanaf 11 februari t/m 12 maart is er in Adeje (op het terrein tegenover het parkje van El Galleon) een Chinese Lantaarn expo gepland, iets wat ook de moeite is om te bekijken. Klik hier voor meer info.

Zo, dat was een hele lange blog. Sorry hiervoor. Nou ja, met dit weer zit ik ook niet graag op mijn terras, dus wie weet zat ik daardoor iets langer dan normaal aan de computer.

Hoe dan ook: bij ieder weertype is Tenerife de moeite om te bezoeken!

Blijf gezond en…

Hasta Pronto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands