Tenerife Insider Tips

Wat te doen in geval van nood ? foto van alle nood hulpdiensten

Wat te doen in geval van nood?

Inspirerend boek

Om op de hoogte te blijven van de lokale weetjes speur ik regelmatig internet af naar leuke of interessante stukjes over Canarische Eilanden en Tenerife in het bijzonder.  Zo stootte ik een tijdje terug op een post van  Jasmine uit Lanzarote.

Ze verkondigde dat ze een boek had geschreven over haar tijd in een gevangenis in Egypte: Een nacht in een kooi. Hoewel dit niet zozeer met Tenerife te maken heeft, werd ik toch nieuwsgierig. Ik zal verder niks verklappen over de inhoud van het boek, maar als kleine teaser: een jonge reisleidster raakt in de problemen en krijgt hierdoor te maken met de lokale autoriteiten.

Daar ik zelf jaren als reisleidster heb gewerkt, weet ik hoe je door tijdsdruk en slaapgebrek op een gegeven moment gewoon niet meer zo alert bent als het zou moeten. Het kwam destijds regelmatig voor dat ik tot 5 uur ‘s morgens op een vertraagde vlucht moest wachten en dan 3 uur later (niet helemaal) fris en fruitig naar een welkomsbijeenkomst reed. Best link dus. Op sommige punten was Jasmine’s boek daarom best herkenbaar.

Jasmine’s verhaal inspireerde me in ieder geval een nieuw hoofdstuk aan mijn website toe te voegen dat indirect een klein beetje op haar verhaal inspeelt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. En wat in Egypte is gebeurd, kan ook op Tenerife gebeuren. En daar sta je dan met je probleem. In een vreemd land , waar een taal wordt gesproken die je niet (helemaal) verstaat. Wat te doen?

Over het nieuwe hoofdstuk

De Canarische Eilanden zijn eigenlijk relatief veilig. Toch kan een ogenschijnlijk klein probleempje je welverdiende vakantie volledig om zeep helpen. Wat bijvoorbeeld als je (huur)auto is weggesleept, je bent gezakkenrold of  je reispas is nergens meer te vinden? Of je wordt opeens ziek. Hoe zit dat dan met artsen, ziekenhuizen etc.?

Omdat dit toch dingen zijn die kunnen gebeuren, heb ik daarom een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de website onder het kopje ‘Wat te doen in geval van nood’. Hieraan zal ik in de loop tijd nog extra informatie toevoegen over politie, artsen en ambasades, plus een paar handige tips. Klik hier voor een link naar mijn nieuwe hoofdstuk.

Goedbedoelde tips, zodat jullie straks probleemloos  kunnen komen genieten op ons zonnige Tenerife.

Blijf gezond , blijf veilig en Hasta Pronto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat te doen in geval van nood ? foto van alle nood hulpdiensten

Wat de doen in geval van nood ?

Het is te hopen dat je deze pagina niet vaak nodig zult hebben. Maar wat moet je doen als je tijdens je vakantie op Tenerife plotseling een arts nodig hebt? Je enorme kiespijn krijgt? Of je portemonnee wordt gestolen? Kortom: wat te doen in geval van nood?

In de onderstaande links vind je hierover alle informatie die je nodig hebt. Ik heb met opzet voor sub-hoofdstukjes gekozen zodat je naar behoefte direct de juiste informatie kunt aanklikken. In geval van nood is het essentieel om zo snel mogelijk te handelen, en zo hoef je geen pagina’s door te spitten om de juiste info te vinden, zo dus mijn redenatie.

Goed, we beginnen eerst met het allerbelangrijste telefoonnummer in geval van nood:

112 emergency number

Alarmnummer 112

Dit is het overkoepelende nummer voor: 

  • Ambulance
  • Brandweer
  • Politie

Nadat een noodgeval is doorgegeven, worden de treffende instanties ingeschakeld om de noodsituatie op te lossen. Ook zal telefonische ondersteuning worden gegeven zolang er nog geen professionele hulp ter plaatse is.

Belangrijk om te weten:

  • Dit nummer is volledig gratis en 24/7 bereikbaar.
  • Ook als de telefoon vergrendeld is , is het mogelijk om het alarmnummer 112 te bellen ( zelfs zonder simkaart) zolang er GSM-dekking is. Verder kan het  nummer tevens vanaf een vaste lijn of telefooncabine gebeld worden. 
  • Het gespecialiseerde personeel spreekt naast Spaans tevens Engels en Duits
Reisverzekering

Reisverzekering

Lees hier alles over wat je moet weten over reis- en zorgverzekering op Tenerife

nl_NL