TENERIFE INSIDER TIPS

Vroege vogels vangen de beste ligbedjes... Foto van gereserveerde ligbedjes.

Vroege vogels vangen de beste ligbedjes… 

Tenerife, het zonnige paradijs waar vakantiedromen tot leven komen. Tot het hoogseizoen begint. Want dan duikt het jaarlijkse fenomeen op, dat menig vakantie tot nachtmerrie kan maken: het reserveren van ligbedjes aan het hotelzwembad.  

Vroege vogels vangen de beste ligbedjes…

Terwijl de meeste mensen nog rustig liggen te slapen, sluipt een handjevol vroege vogels door het hotel met als doel een ligbedje te bemachtigen. Gewapend met een handdoek deinzen ze niet terug om over poortjes te klimmen, de nachtportier te ontlopen en de door de badmeester zorgvuldig opgestapelde ligbedjes met veel kabaal van de stapel te halen. Geroutineerd leggen ze hun handdoeken op de gewenste ligstoelen, en met een triomfantelijke grijns gaan ze terug naar hun kamers om nog een paar uurtjes verder te slapen. 

Missie volbracht 

De missie volbracht, kunnen ze de dag nu rustig aangaan. Beetje uitslapen, op het gemakje ontbijten en daarna naar het strand. Pardon?! Het strand? Ja. Want ze zijn tenslotte op strandvakantie. 

Rond 1 uur ´s middags sloffen ze, verbrand en kleverig van het zand, terug naar het hotel. Even een snelle hap van het all-inclusive buffet en daarna lekker chillen aan het zwembad. Op hun ligstoel. 

Handdoek weg! 

Maar wat nu? Een of andere asociale hotelgast heeft het gewaagd het ligbedje in te pikken! Dat het een ouder echtpaar betreft dat slecht ter been is doet er niet toe. Terwijl de reserveerheld de oudjes op niet mis te verstane wijze wijst op het feit dat ze op zijn ligbedje liggen, komt de badmeester tussenbeide. Hij overhandigt de om 5 uur ´s morgens zorgvuldig neergelegde handdoeken en vermeldt dat het reserveren van ligbedjes verboden is.  

Nu is de badmeester aan de beurt en krijgt de volle lading. Inmiddels slaat de stemming rond het zwembad om. Want het gros hotelgasten dat zich wel braaf aan de openingsuren van het zwembad heeft gehouden is het inmiddels ook spuugzat. De verhitte stemming is reden om de rest van de zuurverdiende vakantie dan maar voor 20 euro 2 ligbedjes en een parasol te huren op het strand. De vakantiekas is dan weliswaar sneller leeg maar zo heb je tenminste nog wat rust. In deze link wat tips over de mooiste stranden.

Vakantiehuisje met eigen ligbed 

Zo maar een ideetje, maar is het misschien tijd om bij je volgende verblijf een vakantiehuisje te overwegen? Eventueel met eigen zwembad of minstens een ligstoel op je privé terras. Zo kun je heerlijk uitslapen. Geen hectische sprint meer naar het hotelzwembad, geen zorgen over het verliezen van je ligbedje. Alleen jouw eigen oase van rust en ontspanning, waar je – eindelijk – kunt genieten van je vakantie. 

Om een idee te krijgen van wat er zoal in de aanbieding is op dit gebied, voeg ik hierbij een lijst van Booking.com met mooie en betaalbare vakantiehuizen op Tenerife. Met eigen ligbedje!

Ondertussen wens ik jullie een fijne vakantie op Tenerife, en, wie weet: !Hasta pronto! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL