Tenerife Insider Tips

La Caleta Sunset

Oost West, in Tenerife is het toch het best!

Terug in Tenerife

Oh wat heerlijk om weer terug te zijn op mijn geliefde Tenerife! Hoewel de Onverwachte Reis naar Noord-Europa best mooi was, was ik oh-zo-blij toen het vliegtuig, na een ietwat turbulente vlucht, veilig landde.

Sinds ik deze blog/website ben begonnen, geniet ik nog meer van het eiland. Dat is vooral omdat ik probeer alles door de bril te zien van iemand die hier voor het eerst op vakantie komt. En dan probeer ik te bedenken hoe ik dit alles met jullie kan delen.

Dat ik het geluk heb op dit prachtige eiland te mogen wonen, besef ik iedere dag. Zo was ik deze morgen, om kwart over 8, baantjes aan het trekken in de Atlantische Oceaan bij Playa El Beril, één van mijn lievelingsstranden.  Het geluk daar in de vroege morgen door het rustige water te zwemmen, de zon net op, het strand verlaten…dat is niet te beschrijven. Dat moet je een keer gezien of meegemaakt hebben!

Het wordt een ietwat korte blog dit keer, maar ik wil toch graag nog even de ervaring van de terugkeer delen.

PCR-test en SPTH(*) formulier (*Spain Travel Health)

Voor Spanje, of Tenerife in ieder geval, is momenteel nog een negatieve PCR-test nodig die niet ouder is dan 72 uur. De negatieve test moet/kan vervolgens worden opgeladen naar de online boarding kaart van, in ons geval, de Ryanair vlucht.

Tevens is het nodig van te voren het SPTH formulier in te vullen. Dit kan via de app, die je kunt uploaden via deze link. Je krijgt dan een QR code toegestuurd. Ik raad aan deze ofwel uit te printen, ofwel op je mobieltje te bewaren. Geen paniek als het niet lukt met uploaden. Er zijn genoeg mensen die geen printer hebben thuis, of geen mobieltje. Of gewoon niet weten hoe zoiets moet. Helemaal niet erg, want bij aankomst op het vliegveld is er de mogelijkheid het SPTH formulier met de hand in te vullen.

Aankomst luchthaven Tenerife Zuid

Bij het inchecken moesten we noch PCR test, noch SPTH test laten zien. Ik vermoed dat, wegens het uploaden van de PCR test op onze Ryanair boarding app, dit automatisch wordt geregistreerd bij het inchecken.

Bij aankomst op de luchthaven Tenerife Zuid ging alles zeer vlot: bij de uitgang stond personeel die op zeer efficiënte wijze de passagiers scheidde die reeds een SPTH code hadden, en mensen die dit nog met de hand moesten invullen.

Daar wij onze code al op ons mobieltje hadden, konden we eigenlijk direct doorlopen. Maar, zoals gezegd, als het niet lukt met de code, dan kom je gewoon in een andere rij te staan, waar je dan het SPTH formulier overhandigd krijgt, wat je dan met de hand moet invullen. Duurt misschien ietsje langer, maar het is dus zeker niet zo dat je de toegang tot Tenerife verweigerd wordt!

Bij de uitgang wordt dan ook nog de temperatuur gemeten (via cameras), dus dat ging automatisch en snel. We stonden, 15 minuten na landing, buiten bij de bushalte, te wachten op onze bus. Erg relaxed allemaal, en zeer goed georganiseerd door het luchthaven personeel.

Overigens heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt het vriendelijke TITSA bus personeel aan te spreken om wat meer inside informatie te krijgen over hun aanwezigheid op de beide luchthavens (Tenerife Norte en Tenerife Sur). Die informatie zal ik nog toevoegen aan mijn pagina over Openbaar Vervoer.

Inmiddels ook nog een klein technisch probleem met mijn laptop. Het ding laadt niet goed op, en morgen moet ik hem even naar de ‘PC-dokter’ brengen. Dus helaas kan ik dan een x-aantal dagen niet aan mijn blog/website werken. Aaaargh. Ik mis jullie nu al!!!

Hopelijk tot gauw!

2 reacties op “Oost West, in Tenerife is het toch het best!”

  1. Leuk!! Hier is het niet voor te stellen dat jij nu baantjes in de oceaan kan trekken, hier is het koud en regenachtig! Ik hooo dat je laptop snel gemaakt is!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLNederlands