Tenerife Insider Tips

woman, shopping bags, pose-4495395.jpg

Shoppen op Tenerife

Vorige week gaf ik al wat weerbestendige tips over wat je kunt doen als het weer op Tenerife niet helemaal meezit. Met stip op nummer 1 staat toch nog altijd shoppen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf alleen wat koop als ik iets nodig heb. Voor de lol in een winkelcentrum rondlopen, omgeven door mensenmassa’s, was voor de hele Corona situatie al geen favoriete hobby van me. En nu al helemaal niet. Maar goed, dat is iets persoonlijks. Want in feite kun je vrij veilig shoppen hier op het eiland. Het grootste gedeelte van de lokale bevolking is inmiddels ingeënt, en als toerist kan je alleen naar Tenerife reizen als je aan de 3G regel (gevaccineerd, genezen of  negatief getest) voldoet.

Uitverkoop

Ik schreef in m´n vorige blog al dat er momenteel uitverkoop is, en wel tot en met 6 maart 2022. Er zijn geweldige kortingen op van alles en nog wat, en wie weet is het een idee om alleen handbagage mee te nemen op de heenreis en terug bagage bij te boeken. Zo heb je een koffer (of reistas) vol met leuke kleding die je vooral vanaf de lente dan kunt dragen (want ja, echt dikke winterkleding hebben we hier natuurlijk niet). Zomaar een insider tip. Ik doe het zelf meestal andersom: als ik rond de zomersale naar Noord Europa reis, sla ik daar meteen voor een heel jaar zomerkleding in. Alles in een Big Shopper tas (3,99 bij de Jumbo) als ruimbagage ingecheckt bij terugkeer en voilà, ik ben weer klaar voor de rest van het jaar!

Souvenirs

Wat breng je mee voor familie, vrienden of misschien de buurvrouw die de plantjes heeft verzorgd tijdens je vakantie? Ik moet eerlijk zeggen, dat ik na ongeveer 27 jaar op het eiland, nog altijd geen idee heb. Daar ik meestal alleen handbagage meeneem, is een typische wijn van het eiland (ik zou daar overigens nog eens iets over gaan schrijven, maar goed, busy busy) niet mogelijk, evenals Mojo sausjes of iets van dien aard. Plus dat eetwaren toch altijd een beetje gevaarlijk zijn om mee te nemen vind ik.

Tax-free inkopen

Daar de Canarische Eilanden een bijzondere status genieten op het gebied van belastingen, kun je hier wel goedkoop dingen inkopen zoals drank, tabak (per slof sigaretten spaar je vaak bijna de helft), parfum,  en elektronica.

Pas wel op als je dit soort artikelen wilt meenemen als souvenir/zelfgebruik. De douane heeft volgende beperkingen opgelegd voor het meenemen van deze producten, en wel als volgt:

 • Drank:
  •  1 liter sterke drank met een alcoholgehalte van boven de 22%
  •  2 liter likeurwijn of cava
  • 4 liter gewone wijn (niet mousserend)
  • 16 liter bier
 • Tabak:
  • 200 sigaretten
  • 100 cigarillo’s
  • 50 sigaren
  • 250 gram tabak
 • Andere goederen:
  • Tot aan een waarde van 430,- €

Pas op voor namaak!

Eigenlijk past dit kopje ook nog bij de beperkingen van de douane, want het is strafbaar namaakgoederen in te voeren. Dat kan variëren van populaire voetbalshirtjes tot aan luxe-horloges, ‘merk’ zonnebrillen, fotocamera´s, of andere elektronische hebbedingetjes.

Je riskeert niet alleen een boete, maar het kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Denk hierbij aan het materiaal waarmee deze fake producten zijn gefabriceerd.

Waar ik nog even bijzondere nadruk op wil leggen, is het kopen van elektronica. Ga alleen naar een officiële dealer (Worten, Mediamarkt, El Corte Inglés etc.). De aankoop van bijvoorbeeld een leuke fotocamera is best een belangrijke beslissing. Je wilt tenslotte dat je kostbare foto´s en vakantieherinneringen nog lang mee gaan. Zorg dus dat je een idee hebt van wat je wilt kopen, en kijk het beste eerst op internet voor een prijs-indicatie. Een handige regel: winkels waar er geen prijskaartje hangt aan dit soort producten (of waar ‘onderhandelt’ wordt over de prijs) kun je beter overslaan.

Tot zover weer wat insider tips vanuit het warme Tenerife. Want ja, er waait nog altijd een Calima-wind. Deze keer met warme lucht. Nou ja, beter dan kou en regen zullen we maar zeggen…

Blijf gezond en hasta pronto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL