Tenerife Insider Tips

Magische lichtjes in Adeje: foto's van de Chinese Lantern World in Adeje

Magische lichtjes in Adeje

Magische lichtjes in Adeje….in de blog van 2 februari (klik hier) had ik al kort vermeld dat er een expositie / lichtshow gepland stond in Adeje, de Chinese Lantern World (ik kort het gemakshalve even af tot CLW). Ik ben inmiddels zelf een kijkje gaan nemen , en wilde er graag een blog aan wijden. Niet alleen omdat ik het echt een magische ervaring vond , maar ook om wat insider tips mee te geven die – denk ik – misschien goed van pas komen.

Tot wanneer duurt het?

In eerste instantie zou de CLW van 11 februari tot 12 maart 2022 duren. Dat leek me zelf al best wel kort, gezien de wekenlange voorbereiding van het geheel. Gelukkig heeft de organisatie inmiddels bevestigd dat de expositie verlengd wordt, en maar liefst een heel jaar te bewonderen is!

De openingsuren zijn, voor het moment, van 19.00 tot 23.30 uur.

Waar is het, hoe kom ik er en hoe zit het met parkeerplaatsen?

De CLW is vrij makkelijk vinden en bevindt zich direct achter uitrit 79A bij Adeje (komende vanuit het de richting Costa Adeje). De exacte link in Google Maps vind je in deze link.

Adeje is makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer,  auto en taxi. Naast het expositie-terrein is  een enorme parkeerplaats. Niet geasfalteerd, dus de auto kan wat stoffig worden. En er is ook (nog) geen verlichting op de parkeerplaats. Maar daar heeft de organisatie een uitstekende oplossing voor: op strategische punten staat er personeel met lantaarns (hoe toepasselijk) om de weg te wijzen bij de op-en afrit van de parking. Prima geregeld vond ik.

Wat kost het en wat is de prijs/kwaliteitsverhouding?

Er was even een controverse over de – voor lokale bevolking – misschien ietwat hoge prijzen. Maar ik vind dat zelf nogal relatief. Gelijkaardige exposities kosten in Noord Europa ongeveer hetzelfde. Ze moeten tenslotte ook best veel stroom betalen. En dat is – sla er de krant maar op na – overal peperduur aan het worden. En denk eens aan het enorme werk en voorbereiding dat er steekt in het maken vanal die prachtige lichtfiguren. Personeel moet ook betaald worden toch?

Op de website zie je van de bomen het bos niet meer  helemaal (*), dus ik heb een klein overzicht gemaakt:

 • Niet-residenten van de Canarische Eilanden:
  Volwassenen: €22 bij het loket, €20 online
  Kinderen (3-11 jaar): €18 bij het loket, €16 online
 • Residenten van de Canarische Eilanden (**)
  Volwassenen: €18 bij het loket, €16 online
  Kinderen (3 y 11 jaar): €14 bij het loket, €12 online

De op het terrein aanwezige kinderattracties (schommelboot en treintje) kosten €2 per rit.

 • (*)         Kijk toch nog even na op de website als je met kinderen komt, want er zijn speciale familie-package prijzen
 • (**)       Het tonen van de residenten-pas is verplicht om recht te hebben op de residentenkorting. Ik werd overigens maar liefst 2x gecontroleerd.

De kaartjes zijn niet datum- of tijdsgebonden. Je hoeft dus geen speciale dag te reserveren. En  als je eenmaal op het terrein bent, kun je zo lang blijven als je wilt.

Insider Tips

 • Doe geen paalhakken aan. Stevige schoenen of sneakers zijn een must. Het bovenste gedeelte van het terrein  is vlak en makkelijk toegankelijk (ook voor mensen met mobiliteitsproblemen, rolstoel en kinderwagen). Het lager gelegen gedeelte is vrij hobbelig.
 • Neem ook een kleine zaklamp of een mobieltje met  lantaarnfunctie mee. Ik ben zelf redelijk kippig in het donker, en moest bij sommige wandelpaden (bijvoorbeeld naar de flamingo’s en ook het redelijk steile wandelpad naar de grote draak) even m’n zaklampje aandoen om te voorkomen dat ik zou uitglijden of m’n voet zou omslaan (naast kippig ben ik ook nogal onhandig). Het is op sommige plekken op het terrein redelijk donker. Dit komt het effect van de prachtige lichtfiguren natuurlijk ten goede, maar beter toch maar even bijlichten met je zaklampje hier en daar.
 • Ik was er zelf al om 19.00 uur, dus bij de opening. Dit was vooral om de drukte voor te zijn (tot aan 20.00 was het erg rustig). Maar ik vond de overgang van de prachtige zonsondergang naar de schemering, en daarna de volledige duisternis (ok, niet helemaal want het was juist volle maan die dag…), omringd van al die magische figuren, ook wel iets aparts hebben.

Verrassende (circus)tent

Neem absoluut een kijkje in de grote tent op het bovenste terrein. Ik had al vermoed dat zich daar een bar/restaurant bevond, en verwachtte een soort geïmproviseerde eethoek met plastic tafels en stoelen. Niet dus. Een zeer verrasende decoratie, enorm gezellig en exotisch  van opzet. Ik zeg verder niks, laat je verrassen!

Conclusie

Ik heb echt enorm genoten van deze magische uitstap. De lichtfiguren zijn echt prachtig gedetailleerd, en er is een poging gedaan ze ook per categorie neer te zetten. Wat ik zelf ook erg leuk vond, was de achtergrondmuziek op het terrein. Een soort Asiatische chill-out muziek (ik was helemaal ‘zen’ toen ik naar huis ging). Overigens heb ik een leuke foto- reportage op mijn Instagram, klik hier.

Doen, het is echt de moeite!

Blijf gezond en hasta pronto!

4 reacties op “Magische lichtjes in Adeje”

  1. Addy de graaf

   Hier in Emmen hebben we het ook ( tot eind februari) dus als je al eerder wilt…..😁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLNederlands