TENERIFE INSIDER TIPS

Light Park in Adeje, foto van sommige lichtfiguren in het park

Light Park in Adeje

Het Light Park in Adeje, voorheen Chinese Lantern World, brengt sinds februari 2022 licht en vertier naar  Adeje. Ik ben zelf ondertussen twee keer in het park geweest en vind het echt de moeite waard. Hier een klein verslag over wat je mag verwachten plus een paar insider tips.  

Bereikbaarheid

Het park is, vooral ’s avonds, goed zichtbaar en bereikbaar via uitrit 79 op de TF1- snelweg naar Adeje (vanuit beide richtingen).  Geen zorgen over parkeerplaatsen, want direct naast het park is een groot terrein voorzien voertuigen. Niet geasfalteerd, dus het kan wat stoffig worden.  

Mocht je met de Titsa-bus willen komen, dan uitstappen bij de begraafplaats van Adeje (bushalte Cemeterio de Adeje ingeven op Google Maps). Vanaf daar is het ongeveer 750 meter lopen.

Andere mogelijkheid is met de taxi, afhankelijk natuurlijk van de afstand.

Je kunt via deze link (klik hier) via de betrouwbare excursie-site GetYourGuide alvast je tickets boeken.

Openingstijden

Het park is geopend van 18:00 tot 00:00 uur , dinsdag tot en met zondag. Maandag dus gesloten

Insider Tips

Doe geen naaldhakken aan. Stevige schoenen of sneakers zijn een must. Het bovenste gedeelte van het terrein  is weliswaar vlak en vrij makkelijk toegankelijk (ook voor rolstoel en kinderwagen), maar het lager gelegen gedeelte is enigzins hobbelig.

Neem ook een kleine zaklamp of een mobieltje met  lantaarnfunctie mee. Het is op sommige plekken redelijk donker. Dit komt het effect van de prachtige lichtfiguren natuurlijk ten goede, maar beter toch af ten toe het wandelpad bijlichten .

Kom vroeg. Niet alleen is het dan lekker rustig, maar de prachtige zonsondergang is een extra bonus!

Bar/Restaurant Jardín del Dragón

Neem absoluut een kijkje in de grote tent op het hoofdterrein. Hierin bevindt zich een zeer gezellig ingerichte bar/restaurant. Hier kun je zowel tapas als een volledig menu eten. De drankjes vind ik persoonlijk nogal overprized, maar het eten valt qua prijs enorm mee.

Voor oud en jong

De sculpturen zijn prachtig gedetailleerd, en per thema neergezet. In ieder geval veel mooie foto-momenten! De achtergrondmuziek maakt het geheel af. Al met al een magische uitstap, geschikt voor jong en oud. Op de Instagram van de website kun je mijn reportage bekijken.

Veel plezier en ¡Hasta pronto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL