TENERIFE INSIDER TIPS

Hoe viert men pasen op Tenerife. Foto van een religeuze processie in een Spaans dorp.

Hoe viert men Pasen op tenerife?

De Paasdagen worden Spanje ‘Semana Santa’ genoemd, een Christelijke feest dat de laatste momenten van Christus op aarde herdenkt. Dit jaar begint Semana Santa op Palmzondag, 24 Maart 2024, en eindigt op Paaszondag, 31 Maart 2024

De hele week vinden talloze processies en evenementen plaats. Kijk het beste op de online agenda van de gemeente waar je vakantie viert voor het exacte programma.  

Hier een kleine greep uit de meest opmerkelijke evenementen van het eiland: 

Processie – La Laguna 

De meest beroemde processie is die op Goede Vrijdag in San Cristobal de La Laguna (La Laguna). Met meer dan 500 jaar jaar traditie is dit ook de oudste Paas-ceremonie van de Canarische Eilanden. 

Om de hele processie, die maar liefts 9 uur duurt, te zien moet je wel vroeg je bed uit: aanvang is om 04.00 uur ‘s morgens!  

De Passie – Adeje

Maar liefst 300 (amateur) acteurs en actrices nemen deel aan De Passie, een groots opgezette openluchttheater. Het spektakel vindt plaats op Goede Vrijdag (29 maart 2024) vanaf 12.00 uur aan de Calle Grande in Adeje en omvat de verschillende scènes van het Paasverhaal. Het bijzondere is dat de kleding en gebruiken uit die periode zo getrouw mogelijk zijn nagemaakt, zodat je even het idee hebt dat je een tijdreis maakt naar het oude Palestina.  

Het geheel wordt overigens ook live gestreamed, onder andere op het Youbube-kanaal van de gemeente Adeje.   

De Passie - Adeje. Foto van de kruisinging tijdens het openluchttheater in Adeje.
De Passie – Adeje

Hoe kom ik er? 

Het is algemeen bekend dat je tijdens zulke feestdagen en belangrijke evenementen de auto beter laat staan. Er bestaan uitstekende busverbindingen naar La Laguna en Adeje, dus ga lekker met de bus, dan heb je ook geen probleem met parkeren. En je helpt ondertussen ook de overvolle autowegen wat te ontlasten als je met het openbaar vervoer reist. Voor meer info hieromtrent kun je een kijkje nemen op de pagina over Openbaar Vervoer op Tenerife.  

Paasvakantie met kinderen 

Als je tijdens Pasen van plan bent met je gezin Tenerife te bezoeken en je bent aan het bedenken of al die lekkere paaseitjes het gaan overleven in de koffer, dan goed nieuws: bij vrijwel elke grote supermarkten op het eiland (zoals Lidl en Mercadona) liggen deze in overvloed in de schappen.  

Paasei op Tenerife. Reclame van de Lidl, paasei in mandje.

Mocht je in een hotel logeren dan zal het animatie-team of de Kidsclub beslist een activiteit rondom het thema Pasen aanbieden, zoals paaseieren verven of paaseitjes zoeken.  

Verder is het op te merken dat Semana Santa de favoriete vakantietijd is voor de lokale bevolking, dus het kan erg druk worden, vooral in de pretparken. Hou daar rekening mee! 

Hele Fijne Paasdagen gewenst en… ¡Hasta Pronto! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL