Tenerife Insider Tips

La Caleta snorkelparadijs

Gewoon Genieten

De week is weer voorbij gevlogen. Trouw aan mijn uitspraak over inspiratie in de vorige blog,  had ik verschillende ideeën over waar ik in deze week´s blog over zou schrijven. En dat gaat – ook – over even Gewoon Genieten.

La Palma

Dat de situatie in La Palma nog altijd betreurenswaardig is, is inmiddels  wereldnieuws. Nóg een lavastroom erbij, een cementfabriek die is afgebrand – met alle toxische gevolgen van dien – en weer een dorp in gevaar. Echt triest. En dan lees ik op internet dat een excursie bedrijf uit Tenerife dag-excursies organiseert naar La Palma om de vulkaan van dichtbij te gaan bekijken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk best graag al het natuurgeweld met eigen ogen wil zien.

Maar de situatie voor de bewoners rondom Cumbre Vieja – inmiddels omgedoopt tot Het Monster – is zo triest. In 1 uur tijd te moeten kiezen welke spulletjes je mee wilt nemen uit je huis, met de gedachte dat het huis – met al zijn herinneringen – morgen van de kaart geveegd is. Om daar dan foto’s te maken,  hele dorpen die worden opgeslokt door de lava…ik zou me er niet goed bij voelen. Ik vind persoonlijk dat vulkaan-toerisme absoluut een mogelijkheid zou moeten zijn, maar alleen als dit de gedupeerden ten goede zou komen, en als de situatie onder controle is.

El Teide

Dus bedacht ik, dat we op Tenerife eigenlijk reeds een prachtig vulkaan-toerisme ter beschikking hebben. In die zin, dat het magma is gestold en er nu een mooie asfaltweg loopt over een groot lava-veld. Met de beelden van La Palma voor ogen, is het nu wat makkelijker voor te stellen hoe de zone rondom de Teide er destijds – ten tijde van de laatste uitbraak – moet hebben uitgezien. Echt een must om te zien!

Daarom was ik echt blij te zien dat sinds afgelopen vrijdag de ‘Teide-bussen’ van Titsa weer worden ingezet. Wegens de hele Covid situatie waren deze bussen tijdelijk buiten bedrijf. Met het openbaar vervoer naar de Teide rijden heeft zo z’n voordelen. Ten eerste is het natuurlijk vrij comfortabel: je zit lekker hoog, airco aan en je hoeft niet op de weg te letten.  Maar nog leuker is dat er nu ook een busdienst tussen de highlights bij de Teide is ingezet, die een paar keer per dag heen en weer rijdt. En dat voor 2,10 €!!!  Ik heb alle details inmiddels aangepast in mijn artikel over Openbaar Vervoer, dus klik even hier op de link voor uitgebreide informatie over bus-uren en andere dingen waar je op moet letten.

Snorkelen

Ja, de hoofdtitel deed al vermoeden dat het niet alleen kommer en kwel was rondom de vulkaanuitbraak. Eerlijk gezegd merken we er niet veel van hier op Tenerife. Het enige wat me opvalt de laatste tijd, is dat er vrij veel algen of waterplantjes los ronddrijven in het water. Of dat wat met de vulkaanuitbraak te maken heeft weet ik niet.

Ik ga bijna dagelijks zwemmen in de oceaan. Ik vind het een heerlijk ontspannen, meditatieve, bezigheid, en geniet ondertussen van de visjes die onder me door zwemmen. Nu had ik al geschreven dat het aantal visjes in Playa el Beril (ja, ik moet dat nog altijd veranderen naar Playa del Duque Norte, sorry, druk druk druk) niet echt noemenswaardig is.

La Caleta

Dus had ik deze week het idee opgevat een artikeltje te schrijven over het pittoreske dorpje waar ik woon, La Caleta. Het is een oud vissersdorpje, dat inmiddels is uitgegroeid tot een place to be vanwege de unieke ligging, de fantastische restaurantjes en Zen atmosfeer (which reminds me, dat ik nog altijd een stukje wil schrijven over het fameuze Spagetti Beach dat juist achter mijn huis ligt).

De kleine baai van La Caleta, hoewel niet echt comfortabel om er een hele dag met een handdoek te gaan liggen – iets wat de locals trouwens wel doen – is echt een snorkelparadijsje. Ik woon er nota bene juist naast. Maar de laatste keer dat ik er ging snorkelen is ook al weer –tig maanden geleden.

Dus ik was blij verrast toen mijn, zeer sympathieke, buurvrouw spontaan voorstelde vandaag eens samen te gaan snorkelen. Ik weet niet wie er meer genoten heeft, zij of ik, maar het eiland en al zijn mooie kanten door iemands anders ogen te zien is magisch.

Het zicht was niet perfect vandaag, maar desalniettemin hebben we een paar prachtige vissen gezien.

En ondertussen zag ik op TV dat in sommige delen van mijn Hubby´s Heimat de eerste sneeuwvlokjes zijn gevallen….

Qué suerte vivir aquí

Blijf gezond en hasta pronto!

2 reacties op “Gewoon Genieten”

  1. Uit vertrouwelijke bron vernomen dat in La Palma alles tip top georganiseerd wordt, opvang voor zowel mensen als dieren, voorraad aan levensmiddelen en kledij, gelddonaties…er is heel veel solidariteit. Maar het echte leed neem je natuurlijk niet weg hé…toch een dikke pluim voor alle hulpverleners (professioneel & vrijwilligers) en iedereen die op een andere manier z’n steentje bijdraagt! 😍
    Wat het snorkelen betreft…let me know next time 😀

    1. Ik ben ook onder de indruk van de enorme solidariteit, en ben blij te horen dat – zover mogelijk – de mensen in La Palma goed worden opgevangen. Enne, snorkelen any time you want hoor. Bij Médano ken ik trouwens ook nog een mooie snorkelplek. Zo heerlijk ontspannen om naar de visjes te kijken. xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands