Tenerife Insider Tips

Efficiënt naar Tenerife reizen

Efficiënt  naar Tenerife reizen

Met lede ogen zie ik de dagelijkse filmpjes en krantenkoppen over de chaos op de luchthavens in Noord Europa. Urenlange rijen bij inchecken en beveiligings-controle ontnemen spontaan de lust tot reizen.

En heb je dan eindelijk je zware koffer ingecheckt, dan is het nog maar de vraag of je die ooit nog terugziet. Of zo doet de media toch vermoeden. Niet leuk voor de mensen die al een jaar uitkijken naar hun vakantie, niet leuk voor het overwerkte grondpersoneel, en niet leuk voor de ontwikkeling van de toch al zwaar geplaagde toeristenindustrie.

Om het proces van inchecken misschien wat te versoepelen, hier een paar handige insider tips, met de bedoeling zo efficiënt mogelijk naar Tenerife te reizen:

Travel light

Hiermee bedoel ik dat alles wat je op je reis meeneemt, in één rolkoffer/reistas moet passen (gemiddelde afmeting: 55 x 40 x 25 cm). Als handbagage dus.

Voordelen:

  • Je kunt in ieder geval de rij bij de incheck-balie overslaan en direct naar (de rij van) de beveiligings-controle gaan.
  • Het grondpersoneel wordt hiermee een beetje ontlast (incheckbalie, koffer personeel).
  • Bij aankomst op je droombestemming (Tenerife natuurlijk!) hoef je niet met gekruiste vingers bij de bagageband te wachten, in de hoop dat jouw koffer ook is meegereisd.
  • Na het landen kun je snel naar de uitgang van de luchthaven, direct in een taxi, bus of huurauto springen en ongeveer 45 minuten na landen ben je al in je hotel. Met bagage!

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Ik begrijp dat het even omdenken is, maar ik verzeker je: je hebt echt veel minder kleding nodig dan je denkt. Zelf maak ik er echt een sport van zo min mogelijk mee te nemen en kleding uit te kiezen die onderling –tig keer te combineren is.

Zwemkleding, korte broek, 2 of 3 T-shirtjes, en wandeloutfit (ik zweer nog altijd bij de afritsbroek). Meer heb je eigenlijk niet nodig aan kleding. En ook erg handig, voor zowel het strand als ’s avonds (bijvoorbeeld gecombineerd met met een legging): een mooie sarong. De sarong kan ook als strandlaken dienen. En anders heb je voor 10,- euro vaak een prachtige stranddoek bij de Lookie-Lookie mannen op de boulevard.

Verder maximaal 3 paar schoenen: teenslippers voor het strand, nette voor als je uit/eten gaat en wandelschoenen. Het paar schoenen dat het meeste plek in beslag neemt trek je, logischerwijze, aan bij de heen- en terugvlucht.

Insider tips:

  • Koop ter plaatse een handwasmiddel (bijvoorbeeld Norit Detergente) en was je ondergoed, sokken en T-shirts tussendoor even met de hand. Op het balkon van je hotel is dit in no-time droog!
  • Rol al je kleding op bij het inpakken. Hierdoor heb je veel meer ruimte, en je kleding blijft redelijk kreukvrij.
  • Sokken en ondergoed kun je goed in de meegebrachte schoenen proppen, scheelt ook weer ruimte!

Vloeibare items

Om onnodige vertragingen bij de beveiligings-controle te vermijden, is het raadzaam alleen de hoogstnodige vloeibare items mee te nemen. Nog altijd geldt de regel dat vloeistoffen en gels in een verpakking van maximaal 100 ml is toegelaten, in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn (maximaal 1 plastic 1-literzakje  per persoon).

Voor de doorgewinterde reiziger is dat oude koek, maar toch levert het regelmatig problemen op bij de controle (bijvoorbeeld een verhitte discussies tussen reiziger en controle personeel omdat de reiziger van mening is dat zijn  tube tandpasta van 200 ml ‘toch voor de helft is uitgeknepen en dus maar 100 ml bevat?!!!’). En meer van zulk soort zinloze en tijdrovende mini-incidenten…

Het is ook een heel gepuzzel, want je moet hievoor je lievelingscreme misschien in een kleiner reisflesje van 100 ml proppen, en dan heb je natuurlijk ook nog de broodnodige zonnecreme, shampoo en conditioner die eigenlijk mee moet. Hoe krijg ik het allemaal mee? Paniek!

Insider tip:

  • Koop zonnecreme, tandpasta en dingen zoals haarschuim gewoon ter plaatse! Zo hoef je niet te priegelen met reisflesjes van 100 ml, en vaak zijn dit soort producten een stuk goedkoper op Tenerife. Niet alleen bij de supermarkten, maar ook bij de talrijke Parfumerías vind je goede haar- en huidproducten voor zeer redelijke prijs.

Tot zover hopelijk wat handige tips. Ik hoop van harte dat de situatie zich snel verbeterd en er binnenkort weer genoeg grondpersoneel is om de hordes mensen snel en probleemloos door de check-in en controle te loodsen. Maar ieder beetje helpt.

Blijf gezond en hopelijk…Hasta Pronto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *