Tenerife Insider Tips

Een warm welkom: foto van een thermometer en de felle zon op de achtergrond

Een Warm Welkom

Inmiddels zijn we veilig terug in Tenerife. Letterlijk met een warm welkom. Was de temperatuur op de luchthaven van vertrek nog rond de 14˚C, bij aankomst op Tenerife Zuid werden we verwelkomd door een hete wind van maar liefst  41˚C. Het is echt net een föhn die over je lijf blaast.

Helemaal onbekend ben ik natuurlijk niet met deze wind, die hier beter bekend is onder de naam Calima. Maar dit soort temperaturen zijn toch wel echt extreem. Geen weer om veel te ondernemen dus. Ik had me nog zo voorgenomen deze morgen mijn pas gekochte tankini uit te proberen in de oceaan. Maar wegens toch wel vermoeiende reis gisteren, iets te lang uitgeslapen, waardoor het inmiddels te warm was de 1,5 km af te leggen naar mijn geliefde Playa el Beril.

Gelukkig dalen de temperaturen ietsje deze week. Zon en warmte is natuurlijk belangrijk als je op vakantie komt naar Tenerife, maar dit soort hitte is toch wel iets té extreem. Dan helpt alleen nog op een ligbedje liggen in de schaduw, koel drankje binnen handbereik en verder lekker relaxen.

De Website

Ik was stellig van plan een stukje te schrijven over de Calima en hoe er mee om te gaan. Maar tja…ik laat dat maar even voor later deze week. Als de temperaturen wat gedaald zijn.

Blijf gezond en Hasta Pronto!

Hier nog maar eens de link voor de Nieuwsbrief aanmelding. Ik heb even geen puf om me te verdiepen in hoe ik de layout kan verbeteren. Niet vergeten daarna in je inbox even te bevestigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLNederlands