Tenerife Insider Tips

Playa del Duque strand in Costa Adeje

Één stap vooruit, twee stappen terug?

Wat is de week weer snel gegaan.  Ik heb de afgelopen dagen toch wat bijwerkingen gehad van de 2e vaccinatie. En een, in mijn ogen, erg gespierde (lees: opgezwollen) linkerbovenarm.  Gelukkig allemaal over nu, en ik ben weer ‘my bubbly self’.

Niveau 3 en mondkapjes

Tja, zoals vorige week al vermeld,  is Tenerife weer terug naar niveau 3, en dit in ieder geval tot en met 7 juli 2021. Voor degene die de precieze maatregelen willen nalezen, hier een link met de (via Google Translator) vertaalde website van de Canarische regering.

Het is hier echt een stapje vooruit, twee stappen terug. Want hoewel we in alarmfase 3 zijn (waar, overigens, in Costa Adeje niet veel van te merken is), mochten de mondkapjes in de open lucht vanaf 26 juni eindelijk weer af.

D.w.z. dat je gewoon lekker over de boulevard kan lopen, of over het strand kan slenteren, zonder het toch wel benauwende mondkapje op te moeten zetten. Mits er 1½ meter afstand gehouden kan worden van andere mensen. Maar het is nog ontzettend rustig overal, dus daaraan zal het niet liggen.

Vrijheid

Deze week werd ik dan ook overspoeld door een gevoel van vrijheid. Over een week is mijn vaccinatie 2 weken oud. Om dit te vieren, heb ik onmiddelijk een afspraak gemaakt bij de tandarts en de kapster (ja, in die volgorde). Dat vond ik te gevaarlijk tot nu toe, maar een regelmatige tandartscontrole en bijpunten van mijn (inmiddels zeer lange) haar is nu een privilege wat ik me weer durf te veroorloven.

Tevens sta ik op het punt, nu ik mijn felbegeerde Coronapas heb, een paar dagen mijn familie te bezoeken in het thuisland. Bij mijn vorige reis naar Noord Europa was dit onmogelijk wegens de strenge restricties, maar nu zijn de maatregelen wat versoepeld, en snak ik er toch wel naar ze weer van dichtbij te zien.

Bovendien ziet het er naar uit dat ik binnen nu en 3 à 4 weken weer aan de slag moet. Na 16 maanden hobbyen, 7 cursussen, 84 romans  en 10 kg Corona kilos zwaarder heb ik daar best wel weer zin in.

De website…

Ik heb inmiddels ook een API aangemaakt voor het plaatsen – en snel weergeven – van Google Maps. Ironisch genoeg heb ik juist de bestaande Maps weggehaald en vervangen voor een iets gebruiksvriendelijkere – deels zelfgemaakte – tekening van Tenerife, om bepaalde delen van het eiland aan te geven.

Helaas is het me tot nu toe niet gelukt het probleem met Facebook weergave te verbeteren. Als ik de site namelijk deel op Facebook, worden de foto’s van de website niet geladen, en dat is natuurlijk zonde. Facebook is een uitstekend middel om wat meer bekendheid te geven aan mijn website, dus dat is wel een belangrijk punt. Om die reden heb ik ook de Facebook die bij de website hoort, gewist. Ik moet het nog eens goed bestuderen en het dan opnieuw opbouwen.

Daarmee dus ook nog geen Newsletter subscription deze week. Sorry, dat had ik wel een beetje gepland, want ik voel me een beetje bezwaard mijn vrienden en kennissen iedere week een groepswhatsapp te sturen met mijn wekelijkse blog. Hopelijk volgende week. Eerst het Facebook probleem oplossen.

En naar de kapper….

Hasta pronto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLNederlands