Tenerife Insider Tips

FAQ - Veelgestelde Vragenntly Asked Questions - Veelgestelde vragen

Een Atlantisch Stoombad..

Het is precies 10 dagen geleden dat de vulkaan Cumbre Vieja, inmiddels wereldberoemd, uitbrak. In vrij korte tijd heeft de lava zo’n 700 huizen, gebouwen en plantages verwoest.

Gisterenavond, om 23.00 uur, bereikte de lava dan de Atlantische Oceaan. Je zou denken dat dit goed nieuws is, want ‘zo dooft de boel toch?’. Helaas is niks minder waar. De chemische reactie die ontstaat als het magma, met een temperatuur van rond de 900˚C, in aanraking komt met het ‘koude (23˚C)’ oceaan water, zorgt voor een gigantisch – giftig –  stoombad.

Gelukkig was de bevolking hierop voorbereid, en is iedereen op tijd geevacueerd. Het probleem is alleen: voor hoe lang? Want het lijkt er op dat het nog even kan duren voor de vulkaan weer terug inslaapt.

De solidariteit van de eilandbewoners is bewonderenswaardig. Zelfs vanuit het vasteland van Spanje komen hartverwarmende steunbetuigingen.

We volgen de ontwikkelingen vanaf Tenerife op de voet. Veel ‘last’ hebben we niet van de vulkaanuitbraak, momenteel heeft het gelukkig nog geen effect op de vluchten vanaf Noord-Europa. Tussen de eilanden vallen er wel af en toe vluchten uit, maar gelukkig is er een prima alternatief met de ferries. De Fred Olsen Ferry heeft extra frequenties ingezet zodat er toch vrij probleemloos van en naar La Palma gereisd kan worden. Klik hier voor het laatste nieuws over de extra Ferry tijden.

De Website

Hoewel het nog niet zichtbaar is op de site, ben ik op de ‘Back End’ wel druk bezig. Momenteel werk ik aan een heel nieuw hoofdstuk, Lokale Verhalen, wat onderverdeeld is in 3 sub-hoofdstukken: FAQ, Ik Vertrok (interview met expats) en Lokale Weetjes. De pagina’s en het ontwerp heb ik bijna rond, maar momenteel nog als Concept gesaved, omdat ik nog eea toe moet voegen.  Dus nog even geduld please!

Ook heb ik me wat meer verdiept in het vertalen van de site. De Google Translate vertaling die ik naar mijn niet Nederlands sprekende vrienden en kennissen stuur is af en toe tenenkrommend slecht. Daarmee dat ik een Plugin heb gekozen waar ik dan zelf ga vertalen. Dat gaat natuurlijk best veel tijd kosten, maar ik denk wel dat het de moeite is het te doen.

Zo, dat was het voor deze week.

Blijf gezond en Hasta Pronto!

PS. Mocht iemand nog speciale vragen hebben die in de pagina van FAQ passen, stuur me dan gerust (en graag) wat suggerenties via deze Contact link

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLNederlands