TENERIFE INSIDER TIPS

Ed Sheeran op Tenerife. Schets van Ed Sheeran met Teide op achtergrond.

Ed Sheeran in Tenerife

De voorverkoop voor het exclusieve concert van Ed Sheeran op ons zonnige eiland was een ongekend succes. Binnen tien minuten waren alle tickets uitverkocht, een duidelijk teken dat ondanks de economische crisis de lokale bevolking snakt naar vertier en entertainment. 

Het is niet alleen een eer voor de residenten dat zo’n populaire artiest ons eiland aandoet tijdens zijn wereldtour, maar het toont ook aan dat Tenerife weer in trek is als culturele bestemming. 

Voor degenen die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen, is er goed nieuws: er wordt gesproken over een extra concert op Tenerife, dus hou zeker mijn Facebook in de gaten voor updates! 

Artiesten van wereldformaat 

In het verleden mocht Tenerife al veel artiesten van wereldformaat ontvangen: Elton John, Sting, Aerosmith, maar ook Spaanstalige zangers zoals Juan Luis Guerra en Marc Anthony stonden hier (vaak meer dan eens) op de bühne. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele geweldige muzikanten die ons eiland met een bezoekje vereerden. En geeft ze eens ongelijk. 

Niet alleen is het, dankzij het uitstekende klimaat, mogelijk het hele jaar door een openluchtconcert te organiseren, maar de infrastructuur van het eiland leent zich ook perfect voor grote evenementen. Vaak worden extra nachtbussen ingezet om de festivalgangers weer veilig thuis te brengen. Of je maakt er meteen een long weekend van en overnacht in een hotel in de buurt van het event. Hotels zat op het eiland.  

Culturele mogelijkheden   

Afgezien van dit soort mega-concerten, biedt Tenerife tevens een breed scala aan culturele mogelijkheden. Denk aan het indrukwekkende auditorium in Santa Cruz, het in maart 2023 geopende auditorium in Adeje, en de plannen voor een gloednieuw auditorium in Puerto de la Cruz. In deze auditoria worden het hele jaar door optredens alleraard aangeboden. Van balletvoorstellingen tot aan grote musicals zoals Chicago.  

Het is natuurlijk onmogelijk in deze blog alle culturele agenda’s en geplande evenementen te vermelden, maar hier zijn toch een paar handige links ter oriëntering: 

  • Auditorio de Tenerife. Gelegen in de hoofdstad van het eiland en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de (huur)auto
  • Auditorio de Adeje. Gelegen in het centrum van Adeje, op 15 minuten van toeristenoord Costa Adeje.
  • Lagenda.org. Een zeer overzichtelijke evenementen- en cultuurgids van Tenerife. Hier kun je filteren op datum en regio, zodat je kunt zien of er tijdens jouw vakantie iets leuks te doen is in de buurt.

Tot zover weer wat nieuwtjes vanuit Tenerife. 

Blijf gezond en ¡Hasta Pronto!  

Vergeet niet je aan te melden voor de Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL