Tenerife Insider Tips

La Caleta Tenerife

Een bewogen week met bosbrand en inenting

Hoe het verder ging met mijn laptop…

Wat vliegt de tijd. Alweer ruim een week dat ik terug ben in Tenerife. En er kan zoveel gebeuren in die tijd.

Zo dacht ik dat het absolute dieptepunt  deze week het gemis van mijn laptop zou zijn. Ik heb de laptop deze maandag bij de reparateur afgegeven, maar inmiddels heb ik hem – in de zelfde staat -weer terug. Het te vervangen onderdeel moet namelijk  op het vasteland besteld worden en dat kan 7 tot 10 dagen duren, aldus de PC-dokter.  Dus moet ik nog even volhouden en de boel provisorisch bij elkaar houden.

Brand op het eiland

Maar er liep dus een groter drama op het eiland dan mijn zielige laptop. Want, zoals jullie wellicht in het nieuws hebben gezien, was Tenerife deze week in de greep van een vreselijke bosbrand in de bergen van de gemeente Arico (in het zuidoosten van het eiland) net onder het Nationaal Park van El Teide.  Ikzelf woon in het zuidwesten, vanaf mijn huis kon ik het vuur niet zien. Maar de rook van de brand hing als een soort Sepia Filter over het halve eiland. In totaal is er ruim 20 km2 verbrand.  Er kan van geluk gesproken worden dat de in de buurt liggende dorpen niet tot nauwelijks getroffen zijn. En de natuur is ontzettend flexibel hier. Het is niet de eerste bosbrand op het eiland, en ik verbaas me altijd hoe, relatief, snel de natuur zich weer herpakt.  We hopen op het beste.

Voorbereiding op de zomer – Campagne Covid 19 inenting

Ik merk dat er druk wordt voorbereid op de zomer. Overal worden herstelwerken gedaan, wegen gerepareerd en hotels van een nieuw likje verf voorzien. Het is duidelijk dat het nu niet meer lang gaat duren voor de langverwachte toeristenstroom op komst komt.

Wat echter belangrijker is: de Canarische Eilanden zetten flink vaart achter de Covid-19 inentingen. Deze week is een nieuwe campagne gestart waar ook jongeren  zich online kunnen aanmelden voor een prik. Ik kan overigens het heugelijke nieuws verkondigen dat ik zelf deze morgen m’n eerste inenting heb gehad.

De website

Nog een kleine update over hoe het verder ging met de website: nou, niet echt veel te melden dus. Ik zit even ‘vast’, want ben vooral druk bezig met dingen zoals SEO plugins en andere dingen die veel tijd kosten om te bestuderen. De vertaal plugin heb ik weer verwijderd. Ik wil de website graag in verschillende talen aanbieden, maar na een tutorial hierover kreeg ik de tip om eerst de website in 1 taal af te maken, en daarna pas de ‘translate-plugin’ te installeren.

Het woord plugin was me overigens totaal onbekend, maar ik denk dat ik het enigszins kan vergelijken met een soort app, maar dan voor websites.

Anyway, door deze technische obstakels kom ik nog  niet echt toe aan schrijven van info pagina’s of het verbeteren van de lay-out. Ik vind dat reuze jammer, maar zulk soort technische dingen zijn ook belangrijk, want het heeft invloed op hoe snel de pagina laadt etc. Ik ben er dus nog lang niet.

Hasta pronto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLNederlands