Tenerife Insider Tips

Zonsopgang in een regenachtig dal

Ter land, ter zee en in de lucht

Dat ik deze blog vandaag schrijf, mag een klein wonder heten. Ik ben ongeveer 2 dagen onderweg geweest naar het huis van manlief. Het huis is gelegen op een regenachtige vlek aarde in the Middle of Nowhere (zie foto hierboven, getiteld Zonsopgang in Regenachtig Dal).

Zo opgetogen als ik was toen ik 2 weken geleden na kort familie bezoek weer terug was in Tenerife, zo opgelucht ben ik nu dat ik nu weer even weg ben. Het is momenteel echt bloedheet in Tenerife, met tussendoor flinke Kalima (woestijnwind uit de Sahara….de enige reden dat ik blij ben met een mondkapje). Reden van de reis is overigens geen vakantie, maar een medisch bezoek van manlief.

Nu het Corona stoplicht als een soort op hol geslagen discolamp van geel naar oranje en rood – en terug naar geel – springt, had ik wat troubles verwacht met het reizen. Dat het wat langer duurder met de reis had echter niks te maken met de goede service in de luchthaven van Tenerife Zuid, maar eerder met een zeer chagrijnige, non-coöperatieve, medewerkster van een niet noemenswaardige Rentacar maatschappij op het vliegveld van aankomst.

Met als gevolg dat we, na 5 uur vliegen, dan ook nog eens uren in de trein konden zitten en daarna het laatste stukje met een peperdure taxi moesten afleggen. Ter land, ter zee (van ingehouden tranen wegens de sneue troela van de autoverhuur, haha) en in de lucht….Maar hoofdzaak is, we zijn veilig aangekomen, en dat is het belangrijkste.

Internet Frustraties

Om de frustraties dan nog te toppen, bleek de reeds in Tenerife voorbereide hotspot niet tot nauwelijks te functioneren. Vorig bezoek ging dit probleemloos, maar nu moet ik ongeveer in een boom klimmen voor 2G…en daar kan ik dan net een Whatsappje mee versturen. Niet dat ik tijdens zo´n reis constant aan de computer of smartphone wil zitten, maar het is wel erg frustrerend. Ik heb momenteel mijn Spaanse telefoon via tethering aangesloten met mijn pc, en nu maar duimen dat het me lukt dit kleine epistel af te maken voordat de verbinding (weer) verbreekt.

Mailingslijst

Deze week heb ik een voorlopig ontwerpje gemaakt van een aanmeldingslijst. Ik heb zelf even uitgeprobeerd of het werkt met aanmelden, en zo te zien werkt het ding. Denk ik toch.

De bedoeling van de aanmeldingsknop is dat je dan automatische mijn nieuwe blogs naar je email toegestuurd krijgt. Ik zou het geweldig vinden als ik wat aanmeldingen zou krijgen, maar zolang ik – oh jee, daar gaat ze weer – het vervloekte Facebook probleem (lees mijn laatste 5 blogs er maar op na…) niet heb opgelost zal ik sowieso nog niet veel extra lezers trekken vrees ik. Desalniettemin blijft het aantal viewers vrij stabiel, het schommelt tussen de 1200 en 1500, dus helemaal ‘unnoticed’ is deze website dan toch niet.

Na het aanmelden moet je wel even naar je inbox om te bevestigen. Een boodschap die ik ook nog ergens in de onderstaande mailingslijst moet verwerken. Nu maar hopen dat ik ergens een beter werkende wifi vandaan kan toveren, zucht….

Hasta pronto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blog

nl_NLNederlands