Tenerife Insider Tips

Technische Perikelen & Een Onverwachte Reis

Een Onverwachte Reis

Twee dagen over mijn zelfopgelegde deadline. Want, om de ‘flow’ er in te houden, was ik stellig van plan om iedere woensdag een stukje te posten op mijn blog. Maar, zoals de titel van deze blogpost misschien al doet vermoeden, kwamen er wat dingetjes tussen.

Ten eerste kreeg mijn lieve echtgenoot, net als ik een expat, een oproep om zich in zijn thuisland te laten vaccineren tegen Covid-19. Na lang wikken en wegen (want ook in Tenerife wordt er druk ingeënt, en zo’n vliegreis vonden we best een risico) toch besloten op het aanbod in te gaan. Ikzelf zal t.z.t. in Tenerife aan de beurt komen, maar dat kan nog even duren.

Daar ik waarschijnlijk pas einde juni weer aan de slag moet met werken, heb ik op het laatste moment besloten met hem mee te vliegen. Ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt het een en ander te documenteren voor mijn blog.

PCR-Test

Op het moment dat ik dit schrijf is Spanje, en daarmee ook Tenerife, 5 dagen officieel uit de ‘Estado de Alarma’ (hoeraaaa!).

Desalniettemin is een negatieve PCR-test nog altijd verplicht om te vliegen. En, in ons geval, 10 dagen zelf-quarantaine (waarbij het mogelijk is deze tot 5 dagen te verkorten na een negatieve snel-test). Dit is natuurlijk afhankelijk van het land waar je heen vliegt, dus het is raadzaam dit goed na te lezen op internet, de wetgeving verandert bijna wekelijks.

In ieder geval was het in de zone Costa Adeje niet moeilijk een centrum te vinden waar PCR-testen worden aangeboden, met 24-uurs-uitslag-garantie. Wij kozen voor een online afspraak in Quirón Salud Costa Adeje (tip: via Chrome lukte dit niet, via Firefox wel) à 99,- €. Maar je vindt in Costa Adeje, bij wijze van, op ‘iedere hoek van de straat’ wel een test centrum, waar je ook zonder afspraak terecht kunt. Prijzen variëren momenteel van 90,- € tot 110,- €.

Inreis-formulier

Voor reizen naar veel landen in Noord Europa is een digitale registratie nodig. Ik raad aan goed na te kijken wat de lokale vereisten zijn van het land waar je, na een bezoek van Tenerife, heen reist. Dat bespaart een hoop stress.

Technische Perikelen & Een Beetje Blond

Met het vooruitzicht, minstens 5 dagen, in zelf-quarantaine te moeten zitten, heb ik mijn laptop meegesleept vanuit Tenerife. Zodat ik lekker op kan schieten met het inrichten van m´n website. Dacht ik. Want de meegebrachte hotspot, met lokale telefoonkaart nota bene, deed het niet. En geen mogelijkheid om even naar Worten of Media Markt te rijden, wegens de quarantaine. Paniek in de tent dus!

Dus de hotspot ongeveer 20 keer uit elkaar gehaald en terug in elkaar gezet. Ik heb het ding zelfs (tip van een goede vriend) in aluminium ingepakt. Niks mocht baten….tot bleek dat ik de simkaart er achterstevoren in had gestoken. Foutje, bedankt!

Contact formulier en Spam

Tijdens mijn quarantaine (gelukkig maar 5 dagen dankzij negatieve snel-test) dan alvast een ‘ode aan de Titsa-bus’ stukje geschreven (klik hier), te vinden onder het kopje ‘Transport’.

Er is nog veel te schrijven en te doen op m’n website… Maar ik kreeg deze week zoveel reacties via mijn contact formulier, dat ik even geen tijd had om verder te schrijven aan creatieve stukjes.

De reacties varieerden van aanbiedingen om mijn website Hoognodig Te Verbeteren (tegen vergoeding) tot aan heugelijk nieuws uit Maleisië, of all places!

Ik begrijp dat voor een pro mijn website nog altijd knullig over komt, maar ik ben dan ook nog (lang) niet klaar en vind het leuk om zelf e.e.a. te ontdekken.

Anderzijds heb ik, maar liefst 13,5 miljoen US$ (!!!) geërfd van een onbekende weldoener uit Kuala Lumpur!

Dus 2 dagen bezig geweest uit te zoeken hoe ik mijn contact formulier met ‘reCaptcha’ ietwat kan beschermen tegen dit soort Spam.

Hoewel de lente hier in Noord Europa ook wel even prachtig is om te zien, verheug ik me weer op Tenerife, en een bezoekje aan Las Cañadas del Teide, waar de Tajinastes nu in bloei staan. Een mooi voorbeeld van de Tajinaste is te zien op de Home pagina en de Flora & Fauna pagina. Hopelijk dan – zeer binnenkort – een stukje over deze bijzondere plant.

Hasta pronto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLNederlands