Tenerife Insider Tips

Playa La Enramada, een relaxed strandje in Costa Adeje

Blije Gezichten

Deze week waren er aanzienlijk meer toeristen te bespeuren in het zuiden van het eiland. En wat opvalt, zijn al die blije gezichten. Duidelijk dankbaar en opgelucht dat er, na 15 maanden afzien, eindelijk weer redelijk normaal vakantie gevierd kan worden.

Wat heet normaal. Er zijn nog steeds maatregelen rondom afstand houden, mondmasker en wat al niet meer. De lijst met regeltjes houdt niet op, en terecht. Want het gevaar is natuurlijk nog niet geweken. Maar het gaat echt de goede kant op. Meer restaurants, hotels en bars open, en een aantal excursieboten zijn deze week voor het eerst weer uitgevaren.

In ieder geval was ik tamelijk ontroerd toen ik, tijdens een strandwandeling afgelopen zondag, toeristen puur zag genieten. Gewoon, ogen dicht, gezicht gericht naar de zon, voetjes lekker in het verkoelende water, kinderen tevreden met een ijsje in hun hand.

En hoewel ik eerlijk moet toegeven dat het vast uitgestorven eiland  ook – even – z’n charme had (de lege stranden, wandelboulevards en overschot aan parkeerplaatsen), snak ik nu ook wel naar weer wat leven in de brouwerij.   Want daar worden wij, die in het toerisme werken, ook heel blij van.

En m’n website?…

Vorige week schreef ik al over mijn troubles met de lay-out. De homepage ziet er nu ietwat beter uit, op de PC en tablet in ieder geval toch. Op de mobiele versie is er nog altijd een, zeer irritante, witte lijn aan de rechterkant van het scherm. Ook na 11 tutorials ben ik er nog niet over uit hoe ik dat moet oplossen.

Maar om toch wat meer content op m’n website te krijgen, ben ik in ieder geval begonnen met het indelen van de stranden. D.w.z….ik heb tot nu toe 1 (één!) strand “afgehandeld”, namelijk Playa de la Enramada in La Caleta. Het is best veel info, maar op andere sites mis ik vaak toch wel belangrijke informatie zoals de aanwezigheid van WC’s, douches en prijzen van ligbedjes. Dus dat ben ik nu allemaal aan het uitzoeken en noteren.

Nou, dat was ‘ie voor deze week, het is nu echt véééél te warm om een lang verhaal te schrijven, we zitten midden in een kleine hittegolf. Wat een luxe probleem…

2 reacties op “Blije Gezichten”

  1. Klinkt allemaal heerlijk chill, ben er ook blij om dat we terug activiteiten kunnen ondernemen en daardoor meer mensen te zien krijgen. Bedankt voor jouw info&tips en vooral de leuke lay out!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLNederlands