Tenerife Insider Tips

Insecten: bij op gele bloem

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

De titel van deze blog  klinkt ietwat onheilspellend, maar wees gerust, er is niks ergs aan de hand!

Ik kwam eigenlijk op het idee voor de titel, omdat ik gisteren – tijdelijk – nauwelijks kon lopen. Of zitten. Want wat was er gebeurd? Na een prachtige wandeling door een kasteelpark werd ik, bij het instappen van de auto, in mijn knie gestoken door een daas. Ook wel bekend als brems of paardenvlieg. Ik had al door laten schemeren dat manlief en ik momenteel in een vrij landelijke omgeving vertoeven, en dan komen zulk soort dingen nu eenmaal voor.

Gevolg was dat mijn knie enorm opzwol (ik reageer nogal allergisch op insecten-steken), wat het lopen en zitten (met gebogen knie) redelijk hinderde. Vandaag gaat het gelukkig een stuk beter.

Overigens was dit steek 4. Ik zie de vliegen gewoon niet op tijd aankomen (ze zijn dan ook heel geniepig). Ik ben ook de enige die door zulk soort vliegen gestoken wordt. Zowel de buren als manlief blijken er geen last van te hebben. Ze meppen ze op tijd weg of worden gewoonweg niet aangevallen. Dat komt natuurlijk omdat ze dazen de gewoonste zaak van de wereld vinden, en niet, zoals ik, meteen panisch wegrennen (dat schijnen dazen nog leuker te vinden, dan vliegen ze gewoon achter je aan). Terwijl paniek niet nodig is. Als je weet waar je op moet letten (het zijn vrij trage vliegen eigenlijk), mep je ze zo van je af.

Insecten: een gewaarschuwd mens telt voor twee

Dus bedacht ik, dat mensen die nog nooit op Tenerife waren, misschien ook ietwat panisch reageren op insecten die in Noord Europa misschien niet zo vaak gezien worden. Zoals bijvoorbeeld de (vrij grote) kakkerlakken die tegen de avondschemering op pad gaan. En dan lekker onverwacht net voor je voeten weg-sprinten. Om maar niet te spreken van zo’n “monster” in je hotelkamer.

Daarmee dat ik gisteren (half liggend voor de computer zodat ik mijn been kon strekken) een artikeltje heb geschreven over veel voorkomende insecten op Tenerife. Vaak blijken veel insecten helemaal zo eng niet meer als je er wat meer over weet.

Ik heb daarbij mijn hoofdstuk van Flora & Fauna wat aangepast, wat je hier kunt lezen.

Het stukje over Insecten is een sub-pagina van Flora & Fauna, en die kun je hier lezen.

De Website

Naast het schrijven van mijn stukjes, heb ik me ietwat verdiept in de techniek van de Nieuwsbrief. Die werd niet automatisch verstuurd. Inmiddels geloof ik dat ik dat voor elkaar heb, en worden de nieuwsbrieven automatisch iedere woensdagavond om middernacht doorgestuurd naar de subscribers.  

Aan de lay-out van de nieuwsbrief moet ik nog werken.

Hieronder nog eens de mogelijkheid je aan te melden, binnenkort zal ik het aanmeldingsformulier op een andere plek zetten, misschien in de header of footer. Maar dat heeft niet zoveel haast.

Blijf gezond allemaal, en Hasta Pronto!

2 reacties op “Een gewaarschuwd mens telt voor twee”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLNederlands