Tenerife Insider Tips

De Weg is Het Doel: foto van een kilometerpaal op de Camino

De Weg is Het Doel

Weer terug van weggeweest! Zoals reeds voorspeld in mijn blog van 01/09/2021, was het ietwat moeilijk iets te schrijven vorige woensdag. Want waar ging onze meditatieve reis dan dan heen? Naar groen Galicië! Voor mensen die de landkaart van Spanje niet zo goed kennen: Galicië is één van de 17 autonome regios die Spanje telt, en bevindt zich in het noordwesten van het vasteland.

Dat is ongeveer twee en half  uur vliegen vanaf ons mooie, zonnige Tenerife (vanaf luchthavens zoals Amsterdam en Brussel overigens ook).  Wat we daar gingen doen? Wandelen!

Nu kan je op Tenerife ook fantastische natuurwandelingen maken, maar bij deze wandeling ging het om een bijzondere ervaring, namelijk één van de routes naar Santiago de Compostela, een zogenaamde Camino de Santiago. 125 km hebben we afgelegd in vrij korte tijd. Dit was inmiddels onze 5e Camino, en ik hoop dat er nog meer zullen volgen. Het echt iets bijzonders in ieder geval. De weg is het doel.

Overigens is er op Gran Canaria nu ook een officiële ´Compostela Route´.  Maar liever loop ik op Tenerife of op buureiland La Palma als ik eerlijk moet zijn.

La Palma

En tja, La Palma….of dit inmiddels buiten de Canarische Eilanden al in het nieuws is weet ik niet, ik kon er niks over vinden in de pers. Maar het prachtige groene eiland is in Fase Geel . En dit keer niet met betrekking op Covid-19, maar vanwege een mogelijke vulkaanuitbarsting. De Canarische Eilanden zijn natuurlijk grotendeels vulkanisch, dus zoiets kan dan gebeuren. We hopen dat, als het gebeurd, er geen gewonden zullen vallen.

Toerisme

Verder las ik net dat inmiddels 80 % van de hotels op de Canarische Eilanden weer open zijn en zich voorbereiden op het winterseizoen, dus dat is goed voor de economie. Het is op de wandelboulevard ook merkbaar, maar zo druk als voor de pandemie is het nog lang niet. Het ideale moment om dus nú in het vliegtuig te stappen en ons prachtige Tenerife te komen bezoeken, want zo rustig als het nu is zal het niet lang meer zijn.

De Website

En deze week heb ik dan ein-de-lijk het Facebook probleem op kunnen lossen (of liever gezegd, ontdekt waar het aan ligt, momenteel ben ik nog bezig met corrigeren van de betreffende pagina´s). Dat is een heuse mijlpaal, want ik heb een hele waslijst met dingen die ik gepland had voor als het Facebook probleem (het niet weergeven van sommige foto´s bij het delen van de link op FB) opgelost zou zijn. Dus the Sky is the Limit.

Op mijn volgende blog heb ik hopelijk weer heel wat te melden dus. Kijk alvast hier op mijn Homepage.

Tot dan en…

Hasta pronto!

1 reactie op “De Weg is Het Doel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLNederlands