TENERIFE INSIDER TIPS

Pelgrimstocht naar Candelaria. Foto van pelgrims voor de basiliek van Candelaria, en een foto van Nuestra Señora de Candelaria

Bedevaart naar Candelaria 

Elk jaar beleeft Tenerife een bijzondere traditie die duizenden toegewijde pelgrims uit de hele regio trekt. De jaarlijkse bedevaart naar Candelaria is een viering van geloof, cultuur en eeuwenoude tradities.

Op 15 augustus wordt de dag van de patroonheilige, Nuestra Señora de Candelaria, uitbundig gevierd. Deze bijzondere dame heeft zowel een religieuze als een historische achtergrond:

Legende van Chaxiraxi : Volgens de legende werd het beeld van de Maagd eeuwen geleden gevonden door twee Guanche-herders aan de oevers van Candelaria. Ze vereerden haar als de godin Chaxiraxi, wat zoveel als Zonnegodin betekent. Wil je meer weten over deze spannende legende – en waarom deze heilige ook wel de Zwarte Madonna wordt genoemd – neem dan zeker een kijkje bij het hoofdstuk: De legende van Chaxiraxi.  

Extreme hitte

Zoals ieder jaar, zullen zich vanaf dit weekend weer talloze pelgrims op weg begeven vanuit elke hoek van het eiland. Wegens de extreme hitte is het dit jaar – uit veiligheidsoverweging en brandgevaar – helaas niet mogelijk om via Cañadas del Teide te wandelen. Lees hier het volledige persbericht van de Cabildo voor meer informatie betreffende welke routes zijn gesloten. Maar een echte pelgrim laat zich daardoor niet afschrikken want desnoods lopen ze langs de snelweg. Niet zo mooi als door de bergen, maar nood breekt wet.

Eindstation van deze soms dagenlang durende pelgrimstocht is de heilige  Basilica de Nuestra Senora de Candelaria

Naast de religieuze betekenis is de pelgrimstocht naar Candelaria ook een gelegenheid om het rijke culturele erfgoed van Tenerife te laten zien. Een viering van identiteit, geschiedenis en de onbreekbare band die de mensen van de Canarische Eilanden met elkaar verbindt. 

¡Buen Camino! Aan alle moedige pelgrims die ondanks de extreme hitte en gesloten wegen toch op pad gaan dit weekend. Viva la Virgen de Candelaria! 

Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft en ¡Hasta Pronto! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL